Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Στη Δικαιοσύνη η VIVARTIA για τις φήμες για μολυσμένο γάλα ΔΕΛΤΑ

Espace Opéra MilkImage via WikipediaΣτη Δικαιοσύνη καταφεύγει η VIVARTIA μετά τις φήμες που κυκλοφόρησαν για μολυσμένο γάλα ΔΕΛΤΑ από αφλατοξίνη.

Στις φημολογίες περί μολυσμένου γάλακτος από την καρκινογόνο ουσία αφλατοξίνη, απάντησε σήμερα η Vivartia, υπογραμμίζοντας ότι το φρέσκο γάλα ΔΕΛΤΑ είναι απολύτως ασφαλές, όπως αποδεικνύεται από επιστημονικά δεδομένα και αυστηρές διαδικασίες ελέγχου.

Στη σχετκή ανακοίνωσή του ο όμιλος Vivartia κάνει λόγο για συκοφαντική εκστρατεία που πραγματοποιείται εις βάρος της ποιότητας του φρέσκου γάλακτος ΔΕΛΤΑ και ευρύτερα του ελληνικού φρέσκου γάλακτος, μέσω επώνυμων και ανώνυμων μηνυμάτων και επιστολών στο διαδίκτυο για δήθεν μολυσμένο γάλα από την καρκινογόνο ουσία αφλατοξίνη Μ1.

«Θεωρούμε ευθύνη και χρέος μας να προστατεύσουμε τον καταναλωτή από την προσπάθεια δημιουργίας ανησυχίας και φόβου για την ποιότητα του γάλακτος, του πλέον σημαντικού αγαθού της ελληνικής οικογένειας», τονίζεται στην ανακοίνωση και αναλυτικά επισημαίνεται:

• Η ΔΕΛΤΑ εδώ και πολλά χρόνια εφαρμόζει ένα σύστημα εξειδικευμένων ελέγχων σε όλη την αλυσίδα προμήθειας πρώτης ύλης και παραγωγής με σκοπό τη διασφάλιση άριστης ποιότητας στο τελικό προϊόν, το φρέσκο γάλα της ΔΕΛΤΑ.

• Ποτέ και κανένα γαλακτοκομικό προϊόν ΔΕΛΤΑ δεν έχει βρεθεί θετικό στην ουσία αφλατοξίνη από τις αρμόδιες κρατικές αρχές.

• Μετά από ελέγχους που διεξήγαγε ο ΕΦΕΤ για την παρουσία αφλατοξίνης Μ1 στο γάλα ΔΕΛΤΑ στο πλαίσιο του ΠΟΕΣΕ (Πολυετές Ολοκληρωμένο Εθνικό Σχέδιο Ελέγχου), επιβεβαιώνει ότι όλα τα δείγματα της εταιρίας ήταν σύμφωνα με την νομοθεσία και άρα αρνητικά σε αφλατοξίνη.

• Ο ΕΛΟΓΑΚ (Ελληνικός Οργανισμός Γάλακτος και Κρέατος) διενήργησε δειγματοληψία το 2006 και τα δείγματα βρέθηκαν όλα αρνητικά, όπως επιβεβαιώθηκε και από το Γενικό Χημείο του Κράτους.

Όπως εξάλλου σημειώνεται, και με δεδομένο ότι για τη Vivartia το θέμα ασφάλειας του φρέσκου γάλακτος και η πλήρης ενημέρωση των καταναλωτών είναι υψίστης σημασίας, η εταιρεία επικοινώνησε με την υπάλληλο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που φέρεται ως συντάκτρια του δυσφημιστικού κειμένου, υποκινώντας τους καταναλωτές να μην επιλέγουν το φρέσκο γάλα ΔΕΛΤΑ (λόγω της υποτιθέμενης μόλυνσης από αφλατοξίνη). Όπως διευκρινίζεται, η υπάλληλος επιβεβαίωσε γραπτώς ότι το έγγραφο, για το δήθεν μολυσμένο γάλα, είναι κατασκευασμένο και δεν έχει συνταχθεί από την ίδια, ούτε την Υπηρεσία της.

Παράλληλα η Vivartia έχει προβεί στις απαραίτητες νομικές ενέργειες, προκειμένου όπως αναφέρει, «να φέρουμε τους υπαίτιους, αλλά και τους συνεχιστές διάδοσης της φημολογίας και της συκοφαντικής εκστρατείας για μολυσμένο γάλα ΔΕΛΤΑ από αφλατοξίνη, προ της ελληνικής Δικαιοσύνης».

«Όλες οι επίσημες πιστοποιήσεις από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, καθώς και οι εσωτερικές διαδικασίες ελέγχου που ακολουθούμε είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αμφισβητήσει την πορεία και την ιστορία μας στην ελληνική αγορά, να κλονίσει τη σχέση εμπιστοσύνης με το ελληνικό κοινό και να αμφισβητήσει την ποιότητα του φρέσκου γάλακτος ΔΕΛΤΑ», καταλήγει η ανακοίνωση της Vivartia.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γραψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...