Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Τι να προσέξετε στην αγορά πετρελαίου

Ανοίγει την Παρασκευή η αυλαία για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης από τα νοικοκυριά. Οι καταναλωτές, γνωρίζουν από τώρα ότι ο λογαριασμός θα έρθει «φουσκωμένος» καθώς η τιμή θα διαμορφωθεί κατ' ελάχιστον στα 67 λεπτά το λίτρο. Έτσι, οι συμβουλές για τη σωστή προμήθεια που είθισται να επανέρχονται στο προσκήνιο κάθε χρόνο τέτοια εποχή, αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη αξία.

Μερικές χρήσιμες πληροφορίες και λεπτομέρειες που πρέπει να έχουμε υπ' όψιν μας πριν αγοράσουμε πετρέλαιο είναι οι εξής:

1.Η παραλαβή να γίνεται από τουλάχιστον δύο άτομα, τα οποία να έχουν γνώση του αντικειμένου.

2.Πριν και μετά την παράδοση να γίνεται μέτρηση του ύψους του πετρελαίου μέσα στη δεξαμενή, με μέτρο δικό μας και ο οδηγός του βυτιοφόρου να σημειώνει τις δύο αυτές ενδείξεις (σε εκατοστά) στην απόδειξη που θα δώσει.

3.Να ελέγχουμε τη στάθμη του πετρελαίου μέσα στη δεξαμενή και να μην εμπιστευόμαστε τους εξωτερικούς μετρητές στάθμης πετρελαίου.

4.Το χρώμα του πετρελαίου να είναι ζωηρό κόκκινο και όχι θολό

5.Ένας τόνος είναι 1.200 λίτρα και όχι 1.000

6.Προσοχή σε περιπτώσεις που κάποιος προτείνει το καθάρισμα της δεξαμενής θα πρέπει να γίνεται γραπτή συμφωνία για τα λίτρα που θα αφαιρεθούν και θα επιστραφούν μετά.

7.Να συγκρίνετε τιμές

Τέλος καλό θα είναι να γίνεται μια φορά το χρόνο συντήρηση του καυστήρα καθώς επίσης και να μειωθεί η θερμοκρασία του νερού μιας και έτσι θα υπάρχει μικρότερη κατανάλωση.

Το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας σε ανακοίνωση του επισημαίνει ότι έχουν συσταθεί μικτά κλιμάκια ελέγχου, με αντικείμενο τις τιμές πώλησης, την ορθή παράδοση των διακινούμενων ποσοτήτων καθώς και τον έλεγχο των μετρικών οργάνων και παραστατικών διακίνησης των βυτιοφόρων.

Δείτε εδώ σε μορφή Pdf τις οδηγίες του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης. enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γραψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...