Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

«Καταναλώνουμε ότι παράγουμε» ένα κίνημα ξεκινα!

Προτροπή στους Έλληνες να καταναλώνουν προϊόντα εγχώριας παραγωγής, αλλά και στους επιχειρηματίες να κάνουν τα αγαθά που προσφέρουν πιο ανταγωνιστικά απευθύνει το «Κίνημα Πολιτών (καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε)» ως αντίδοτο στην κρίση. 

Η πρωτοβουλία παρουσιάστηκε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου και υπογράφεται από 90 προσωπικότητες του επιχειρηματικού, ακαδημαϊκού αλλά και καλλιτεχνικού χώρου.

Το βασικό σύνθημα του κινήματος, είναι «Ντύνομαι, τρώω, κάνω τουρισμό ελληνικά». Στόχος του η αλλαγή συνηθειών του Έλληνα και η στήριξη της ελληνικής οικονομίας.

Η πρωτοβουλία υπογράφεται από την υπερνομάρχη Αθηνών -Πειραιώς, Κωνσταντίνα Μπέη, τον πρ. πρύτανη του ΕΜΠ, Κώστα Μουτζούρη, τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλο, τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, Δημήτρη Ασημακόπουλο, τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ, Βασίλη Κορκίδη, και τον πρόεδρο του ΔΣΑ, Δημήτρη Παξινό.

«Θέλουμε να ενθαρρύνουμε τους πολίτες να αγοράζουν ελληνικά προϊόντα, αλλά και τους επιχειρηματίες να συνδράμουν σε αυτό κάνοντας τα προϊόντα τους ανταγωνιστικά», τόνισε η κ. Μπέη ενώ πρόσθεσε πως «όλοι μπορούμε να λειτουργήσουμε με την ευθύνη, που μας αναλογεί, να αλλάξουμε συνήθειες και να στηρίξουμε την ελληνική οικονομία».

Ο επικεφαλής της ΕΣΕΕ, Β . Κορκίδης, τόνισε οτι «Σήμερα βλέπουμε να πυκνώνουν οι φωνές για έναν κοινωνικό "πατριωτισμό"».

Στην Ελλάδα παράγονται 30% της κατανάλωσης παπουτσιών και το 70% εισάγεται ενώ υπολόγισε ότι κάθε χρόνο ξοδεύονται 9 δισ. ευρώ για προϊόντα "μαιμού".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γραψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...