Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Βουλή: Νομοσχέδιο για την ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών

Σχέδιο νόμου για την ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, που θα συνθέτει τις προτάσεις των ενδιαφερόμενων φορέων, θα καταθέσει η κυβέρνηση, προανήγγειλε από τη Βουλή ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Αθ. Σκορδάς, κατά τη συζήτηση της σχετικής πρότασης νόμου του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία απορρίφθηκε (με τις ψήφους των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης) ως ανεφάρμοστη λόγω υπερβολικού κόστους και ως πρόχειρη λόγω του ότι δεν λαμβάνει υπόψη της όλες τις περιπτώσεις.

Όπως είπε ο αρμόδιος υφυπουργός, η κυβερνητική πρόταση θα παρεμβαίνει υπέρ των δανειοληπτών πολιτών που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν αντικειμενικά τις υποχρεώσεις τους, θα λαμβάνει υπόψη την ανάγκη βιωσιμότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος και θα εξασφαλίζει δικαιοσύνη προς τους πολίτες που εξυπηρετούν με θυσίες τις δανειακές τους υποχρεώσεις.

Ο κ. Σκορδάς κατηγόρησε τους βουλευτές ότι επιχειρούν ψευδόμενοι να πείσουν ότι ενδιαφέρονται για τα προβλήματα του λαού και ότι καπηλεύονται τα κοινωνικά προβλήματα που δημιούργησε η κρίση.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο εισηγητής της πρότασης, Αλέξης Μητρόπουλος, ανέφερε ότι υπάρχει ανάγκη για ένα ευέλικτο προσαρμοζόμενο σύστημα «σεισάχθειας», ενώ η κυβέρνηση υποστηρίζει μόνο την επιμήκυνση των δανείων και τη μείωση των τόκων με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια, χωρίς να προβλέπει μείωση του οφειλόμενου ποσού ανάλογα με τις μειώσεις που υπέστησαν τα νοικοκυριά από το Μνημόνιο.

Ο κ. Μητρόπουλος είπε ακόμη ότι οι εκπρόσωποι της τρικομματικής κυβέρνησης ασπάζονται τη μονεταριστική νεοφιλελεύθερη ιδεολογία: «ό,τι είναι συμφέρον των τραπεζών είναι και καλό για τους πολίτες».

Αντιπαράθεση Σκορδά με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Στο μεταξύ ένταση επικράτησε ανάμεσα στον υφυπουργό Ανάπτυξης και σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είπε πως ο πρωθυπουργός δεν απαντά στις ερωτήσεις των αρχηγών κομμάτων και οι υφυπουργοί απαντούν αντί των υπουργών, μιλώντας για «θεσμική εκτροπή».

Σε έντονο ύφος απάντησε ο παριστάμενος υφυπουργός, ο οποίος χαρακτήρισε «αυθάδεια και αλαζονεία να εγκαλείται ο πρωθυπουργός από εκείνον που έλειπε για δύο μήνες διακοπές», διευκρινίζοντας ότι εννοεί τον κ. Τσίπρα. «Κόψτε την πλάκα και σοβαρευτείτε. Στοπ στο καλαμπούρι. Έχετε αντίληψη κοινοβουλίου - καφενείου. Γίνετε επιτέλους υπεύθυνοι» είπε ο κ. Σκορδάς απευθυνόμενος προς την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας τη σφοδρή αντίδραση των βουλευτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γραψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...