Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Γιορτή Ποντιακής Γαστρονομίας στον Ασπρόπυργο


Image«Αροθυμώ και Αναστορώ» ονομάζεται η Γιορτή Ποντιακής Κουζίνας, Γαστρονομίας και Πολιτισμού, που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Αττική, την Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου και ώρα 20.30μμ., από το Σύλλογο Ποντίων Ασπροπύργου «Οι Ακρίτες του Πόντου», στο κτήμα «ΔΕΚΑ» στο Πάρκο Γκορυτσάς Ασπροπύργου, Λεωφόρος Ειρήνης (πρώην ΝΑΤΟ).
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν: Έκθεση Ποντιακής Κουζίνας, Έκθεση ποντιακών μαγειρικών σκευών και εργαλείων και Διαγωνισμός Ποντιακής Μαγειρικής
Για την Ποντιακή Γαστρονομία θα μιλήσουν ο κ. Μ. Χαραλαμπίδης με θέμα: «Πόντος-Αττική-Παραγωγική Μνήμη και Σύγχρονη Ανάπτυξη - Η επιστροφή ενός Πανάρχαιου Διατροφικού Κοιτάσματος», και η κα Α. Ιωαννίδου με θέμα: «Η Ποντιακή Γαστρονομία χθες και σήμερα»
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί επίσης μικρό οδοιπορικό στα ορεινά χωριά της Τραπεζούντας και στα χωριά της Σάντας, στις διατροφικές συνήθειες που φυλάσσονται μέχρι και σήμερα. 
Το πιο μεγάλο «τσιριχτόν» και πλήθος γαστρονομικών εκπλήξεων υπόσχονται μια μυσταγωγία, μια πρόταση για την αναζωογόνηση της ποντιακής γαστρονομίας και της γαστρονομικής γεωργίας που σημαίνει μια άλλη οικονομία, μια άλλη ανάπτυξη, έναν άλλο πολιτισμό για την Ελλάδα. Όλες τις φάσεις της εκδήλωσης, θα συνοδέψει ο ήχος της λύρας και το ποντιακό τραγούδι.
Η Γιορτή Ποντιακής Γαστρονομίας τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ασπροπύργου και του Πνευματικού Κέντρου Ασπροπύργου. Πληροφορίες και συμμετοχές: 210/5595531, 6974/817224, chionidisilias@gmail.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γραψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...