Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Το 60% των νοικοκυριών έχει χρέος σε δάνεια και κάρτες

Το 60% των νοικοκυριών έχει χρέος σε δάνεια και κάρτες σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Κάπα Research για λογαριασμό της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή. Το 31,3% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι έλαβε δάνεια για την αγορά καταναλωτικών αγαθών και υπηρεσιών, ενώ το 13,9% επειδή το μηνιαίο εισόδημα δεν επαρκούσε για την κάλυψη βασικών αναγκών.

Μάλιστα, από τα νοικοκυριά που
.δηλώνουν ότι έχουν χρέη, ένα στα τρία εκφράζει φόβους ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα δεν θα είναι σε θέση να εξυπηρετήσει τις δόσεις.

Από όσους απαντούν ότι έχουν καθυστέρηση μεγαλύτερη των έξι μηνών στην αποπληρωμή, το 81,6% αφορά σε καταναλωτικά δάνεια και το 14,3% σε στεγαστικά.

Πάντως, το 62,1% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι είναι σε θέση να ζήσει με το εισόδημα που απομένει μετά την καταβολή των μηνιαίων δόσεων των δανείων.

Σχετικά με τα χρέη το 84,2% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι αυτά δεν ξεπερνούν την εμπορική αξία της κατοικίας τους. Σε ερώτηση για το αν θα υπήρχε ενδιαφέρον φιλικού διακανονισμού των χρεών με τους δανειστές, το 55,1% απαντά αρνητικά έναντι 36,1% που δηλώνει ότι θα ενδιαφερόταν.

Σε άλλη ερώτηση για το αν έχουν δεχθεί τηλεφωνικές οχλήσεις για χρέη, το 61% δηλώνει ποτέ, το 24,7% από τράπεζες και το 24,7% από εισπρακτικές εταιρείες..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γραψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...