Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Ε.Π.Κ. Κρήτης: 15 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα του Καταναλωτή

Με αφορμή , την Παγκόσμια Ημέρα του Καταναλωτή , στις 15 του Μάρτη, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, καλεί  τους καταναλωτές " σε επαγρύπνηση" μέσα από τις  δράσεις της...

 Σε σχετική ανακοίνωση της , καλεί ένα ένα τον καταναλωτή να “περιφρουρήσει” τα δικαιώματα του που  στις μέρες μας ,καθημερινά λιγοστεύουν είτε σε εθνικό, ευρωπαϊκό , αλλά και  παγκόσμιο επίπεδο. Συνεχίζοντας το κείμενο της ανακοίνωσης  Η Ένωση  αναφέρει  :Σήμερα οι ΄Ελληνες  καταναλωτές,  ζουν και βιώνουν πρωτόγνωρες  καταστάσεις , ενός ανελέητου οικονομικού πολέμου, που δεν έχει σταματημό ,με στριμωγμένο τον καταναλωτή  να μη μπορεί  να βγει στην αγορά, να του στερείται η απασχόληση, να γκρεμίζεται το σύστημα υγείας, να μολύνεται ανεπανόρθωτα το περιβάλλον, να έχουν μειωθεί οι ψυχικές ισορροπίες του.


 Σε αυτήν την πρωτόγνωρη για την Ελλάδα κατάσταση, σε καιρό ειρήνης,σε ενταγμένες συνθήκες ανασφάλειας του καταναλωτή, η ΄Ενωση τονίζει ότι, η πολιτεία οφείλει και πρέπει  να  σταθεί  δίπλα στις ανάγκες  του καταναλωτή , παίρνοντας μέτρα ,μέτρα που θα στηρίξουν τον καταναλωτή.
Καταγεγραμμένο είναι ότι ,σχεδόν δύο εκατομμύρια συμπολίτες μας ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ χιλιάδες είναι οι άνεργοι, (με κανένα μέλος της οικογένειας εργαζόμενο), οι άστεγοι στους δρόμους και στα συσσίτια.

 Εμείς λέμε και προτείνουμε  ως ΄Ενωση Καταναλωτών.Στις έκτακτες ανάγκες, χρειάζονται έκτακτα μέτρα και η πολιτεία  οφείλει να  τα πάρει και  να νοικοκυρευτεί  αλλά και να νοικοκυρέψει ,οφείλει να στραφεί στην παραγωγή  και να παράγει για την Σωτηρία της  αλλά και τους πολίτες της.Τα συνεχόμενα φοροεισπρακτικά μέτρα στους καταναλωτές, που αδυνατούν να έρθουν στην αγορά,μεγαλύτερη οικονομική ύφεση δημιουργούν στην ίδια την πολιτεία, η «επιδημία» των λουκέτων στην αγορά, η ανεργία  οι φοροεπιδρομές, το χαράτσι καθώς και το συνεχές «κούρεμα» σε μισθούς και συντάξεις μόνο . συνθήκες ανασφάλειας δημιουργούν, αλλά και αδυναμίας των καταναλωτών να ανταποκριθούν επαρκώς σε στοιχειώδεις υποχρεώσεις αφού για να τα βγάλουν πέρα στερούνται ακόμα και βασικά είδη διατροφής.

Δράσεις της ΄Ενωσης  Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης επ ευκαιρία της ημέρας
α)Συμμετοχή στην Εκδήλωση  της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή ,με θέμα "Οι καταναλωτές στην ψηφιακή εποχή" που θα λάβει χώρα στο Ζάππειο στις 17-03-2014
β)Έκδοση Δελτίου Τύπου (κάλεσμα των καταναλωτών σε επαγρύπνηση
γ)Ενημερωτικές συναντήσεις με τους υπερχρεωμένους καταναλωτές
δ)Συνέντευξη στα Μ.Μ.Ε για την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Ιωάννα  Μελάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γραψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...