Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Πάνω από 500.000 καταναλωτές εντάχθηκαν στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ρεύματος

Ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο οι καταναλωτές που έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, καθώς σύμφωνα με στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. (Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) οι ενταγμένοι στις 31 Δεκεμβρίου 2013 ήταν 534.808. 


Τα στοιχεία περιλαμβάνονται σε έγγραφο του υφυπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ασημάκη Παπαγεωργίου, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου και από το οποίο προκύπτει ότι οι δικαιούχοι είναι περισσότεροι, αλλά για διάφορους λόγους δεν έχουν υποβάλει αιτήσεις.


Ο κ. Παπαγεωργίου αναφέρεται στη διεύρυνση και ενίσχυση του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου και στα μέτρα για την ένταξη πολιτών σε Κατηγορία Ευάλωτων Πελατών.

Ο υφυπουργός ενημερώνει, εξάλλου, τον ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο, που είχε καταθέσει και σχετική ερώτηση, ότι το ΥΠΕΚΑ επεξεργάζεται ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της ηλεκτροδότησης σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

«Αποτελεί στόχο, όχι μόνο να ενταχθούν περισσότεροι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, αλλά και να εντοπιστούν οι περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν πραγματικά ανάγκη για επανασύνδεση του ρεύματος» αναφέρει ο κ. Παπαγεωργίου και, όπως τονίζει, για τον σκοπό αυτόν υπάρχει συνδρομή από τις κοινωνικές δομές των δήμων και της Εκκλησίας, και μέσα από τη συγκρότηση επιτροπών, αντιμετωπίζονται θέματα εκτάκτων κοινωνικών αναγκών που σχετίζονται με την ηλεκτροδότηση και επιλύονται σε τοπικό επίπεδο.

Στο έγγραφο αναφέρεται ακόμη ότι εντατικοποιείται η ενημέρωση για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, καθώς υπάρχουν δικαιούχοι που για διάφορους λόγους δεν έχουν καταθέσει αιτήσεις, ενώ η υπό έκδοση νέα υπουργική απόφαση αποσκοπεί στην άμεση ένταξη ευπαθών ομάδων καταναλωτών στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γραψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...