Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Μπλόκο νέας μεγάλης παρτίδας ακατάλληλων λεμονιών

Τις τελευταίες ημέρες, οι γεωπόνοι της Διεύθυνσης Γεωργίας της Νομαρχίας Πειραιά, προχώρησαν στην απαγόρευση εισόδου στην χώρα 24 τόνων ακατάλληλων για κατανάλωση λεμονιών από τη Νότια Αφρική και στη δέσμευση 22,9 τόνων ακατάλληλης για κατανάλωση ζωοτροφής, προέλευσης Καναδά.

Ειδικότερα, οι ελεγκτές της Νομαρχίας, απέτρεψαν την εισαγωγή 24 τόνων λεμονιών, προέλευσης Νοτίου Αφρικής, μέσω του Ε' Τελωνείου Πειραιά, καθώς βρέθηκαν με καρπούς σε προχωρημένο στάδιο σήψης. Το προϊόν που έφτασε στην χώρα μας συσκευασμένο σε 1.600 χαρτοκιβώτια και αποθηκευμένο σε ένα κοντέινερ κρίθηκε ακατάλληλο για κατανάλωση σύμφωνα με την εθνική και κοινοτική νομοθεσία.

Σημειώνεται ότι είναι η τρίτη μεγάλη ποσότητα ακατάλληλων για κατανάλωση λεμονιών από τη Νότια Αφρική που το τελευταίο διάστημα εντοπίζεται στο Ε΄ τελωνείο Πειραιά από τους γεωπόνους της νομαρχίας Πειραιά, καθώς είχαν προηγηθεί άλλοι αθροιστικά 50 περίπου τόνοι στις 19/8 και 1/9, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα, οι γεωπόνοι της Νομαρχίας Πειραιά έχουν απαγορεύσει την είσοδο στην χώρα σε 12 φορτία συνολικού βάρους 387,1 τόνων.

Παράλληλα, οι γεωπόνοι της Νομαρχίας δέσμευσαν στο Ε΄Τελωνείο Πειραιά 22,9 τόνους πρώτη ύλη για ζωοτροφές προέλευσης Καναδά. Η ποσότητα δεσμεύθηκε καθώς δεν έφερε καμία σήμανση στα ελληνικά, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας επεσήμανε ότι "Στην Νομαρχία Πειραιά, όπως πιστοποιούν οι αριθμοί, συνεχίζουμε με συνέπεια και δυναμισμό τον αγώνα για την προστασία των καταναλωτών, ελέγχοντας κάθε σημείο εμπορίας και διακίνησης τροφίμων. Επαναλαμβάνουμε ωστόσο ότι το νομικό πλαίσιο χρήζει αναπροσαρμογής, ώστε τα ακατάλληλα εισαγόμενα προϊόντα να κατάσχονται και σε κάθε περίπτωση να μη δίνεται η δυνατότητα επανεξαγωγής τους σε άλλες χώρες με εισόδους που δεν ελέγχονται αυστηρά. Μόνο έτσι θα είμαστε σίγουροι ότι η προσπάθειά μας θα έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γραψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...