Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Για κοινωνικά δίκαιη τιμολογιακή πολιτική δεσμεύεται ο πρόεδρος της ΔΕΗ


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας δέχθηκε την Τετάρτη τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό, προς τον οποίο επεσήμανε ότι «είναι μία κρίσιμη και δύσκολη περίοδος για τη ΔΕΗ».

Ο κ. Παπούλιας πρόσθεσε ότι «πρέπει να γίνουν αλλαγές και εσείς είστε μία εγγύηση ότι όλα θα γίνουν ομαλά».

Οι δύο άνδρες συζήτησαν την σημασία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με τον κ. Ζερβό να δεσμεύεται ότι «θα κάνουμε την Ελλάδα Δανία της Μεσογείου», αλλά και ότι η ΔΕΗ θα διατηρήσει το κοινωνικό της πρόσωπο, διατηρώντας μια «κοινωνικά δίκαιη τιμολογιακή πολιτική».

Ο Πρόεδρος εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί ο κ. Ζερβός είναι υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και σημείωσε ότι «είχα εντυπωσιασθεί όταν πήγα στην Δανία και είδα όλες αυτές τις ανεμογεννήτριες στη θάλασσα».

«Έχουμε πει ότι θα κάνουμε την Ελλάδα, Δανία της Μεσογείου», απάντησε ο κ. Ζερβός, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ΔΕΗ «θα ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις των καιρών και θα βγει πιο δυνατή και ανταγωνιστική, όπως χρειάζεται, με τη βοήθεια των στελεχών της και των εργαζομένων της, και πάντοτε κοιτώντας το κοινωνικό της πρόσωπο απέναντι στην κοινωνία και στους πολίτες».

Ο κ. Ζερβός πρόσθεσε ότι η ΔΕΗ «αυτό που κάνει 60 χρόνια θα συνεχίσει να το κάνει και στο μέλλον, κοιτώντας να κρατήσουμε μία τιμολογιακή πολιτική που να είναι κοινωνικά δίκαιη».

«Όλα αυτά μέσα στο νέο πλαίσιο μας βάζουν σε μεγάλες δυσκολίες, αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Και βέβαια ένας από τους μεγάλους μας στόχους είναι και η ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Άλλωστε και η τοποθέτηση μου στην προεδρία της ΔΕΗ είχε και αυτή τη διάσταση, ήταν ένα μήνυμα, λόγω του παρελθόντος μου και της εμπειρίας μου. Είναι ένας μονόδρομος για την ελληνική ενεργειακή προοπτική, ενώ για τη ΔΕΗ γίνεται ένας από τους βασικούς παράγοντες για την ανάπτυξή της», πρόσθεσε ο κ. Ζερβός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γραψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...