Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

«Μπλόκο» σε 25 τόνους ακατάλληλα τρόφιμα

Σε απαγόρευση εισόδου στη χώρας 25 τόνων λεμονιών και σπαραγγιών, προέλευσης Ν. Αφρικής και Κίνας αντίστοιχα, προχώρησαν κλιμάκια της Νομαρχίας Πειραιά, καθώς κρίθηκαν ακατάλληλα για κατανάλωση.


Ειδικότερα πρόκειται για:
- 24 τόνους λεμόνια προέλευσης Νοτίου Αφρικής που έφτασαν στην χώρα μας αποθηκευμένα σε ένα κοντέινερ και εντός 1.600 χαρτοκιβωτίων. Το προϊόν κρίθηκε ακατάλληλο για κατανάλωση σύμφωνα με την εθνική και κοινοτική νομοθεσία, καθώς στα περισσότερα χαρτοκιβώτια διαπιστώθηκε ότι σημαντικός αριθμός καρπών λεμονιού βρισκόταν σε προχωρημένο στάδιο σήψης.

- 1 τόνο σπαράγγια σε κονσέρβα προέλευσης Κίνας που έφτασαν στην χώρα μας αποθηκευμένα σε ένα κοντέινερ και εντός 100 χαρτοκιβωτίων. Το προϊόν κρίθηκε ακατάλληλο για κατανάλωση σύμφωνα με την εθνική και κοινοτική νομοθεσία, καθώς το περίβλημα των κονσερβών παρουσιάζει εμφανή σημάδια αλλοίωσης – διάβρωσης λόγω οξείδωσης.

Από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα, οι γεωπόνοι της Νομαρχίας Πειραιά έχουν απαγορεύσει την είσοδο στην χώρα σε 10 φορτία συνολικού βάρους 315,6 τόνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γραψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...