Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Όργιο αισχροκέρδειας στα νησιά

Χρυσάφι πληρώνουν τους καφέδες, τα αναψυκτικά, τα ποτά και τις ξαπλώστρες οι νέοι στα νησιά καθώς οι καταστηματάρχες δείχνουν να αδιαφορούν για τον τουρισμό μας και επιβάλλουν τσουχτερές τιμές σε προϊόντα και υπηρεσίες που αποθαρρύνουν τον τουρίστα.

Ούτε το μπιτς βόλει, ούτε η ρακέτα, ούτε το τζετ σκι αλλά η… αισχροκέρδεια φαίνεται πως είναι το αγαπημένο καλοκαιρινό σπορ των καταστηματαρχών στα ελληνικά νησιά.

Αδιαφορώντας για την οικονομική κρίση και τη δύσκολη οικονομική κατάσταση των νέων, οι καταστηματάρχες επιβάλλουν αδικαιολόγητα τσουχτερές τιμές σε προϊόντα και υπηρεσίες αναγκάζοντας τους επισκέπτες του νησιού (και ειδικά τους νέους) να ξοδεύουν μέσα σε 3 μέρες όσα θα τους έφθαναν για μια ολόκληρη εβδομάδα σε λιγότερο… trendy προορισμό!

Απλά παραδείγματα: αναψυκτικό στη Μύκονο με 6 ευρώ, ποτό για δύο άτομα στα 30 ευρώ, ενώ οι τιμές στην παραλία φθάνουν σε δυσθεώρητα ύψη με ένα κλαμπ σάντουιτς και δύο χυμούς να κοστίζουν 36 ευρώ! Όσο για τις ξαπλώστρες; Θα χρειαστείτε το μισθό μιας ημέρας για να ξαπλώσετε στις «μεταξένιες» ξαπλώστρες!

Ήδη οι νέοι αλλά και οι τουρίστες έχουν αγανακτήσει από το όργιο αισχροκέρδειας στα νησιά αλλά και την αδιάφορη συμπεριφορά των καταστηματαρχών η οποία λειτουργεί -εν τέλει- εις βάρος των ίδιων των καταστηματαρχών αφού σιγά σιγά το καταναλωτικό κοινό τους γυρίζει την πλάτη και αναζητεί οικονομικές λύσεις που ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γραψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...