Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Μια σκουληκιασμένη σοκολάτα στοίχισε 3.000 ευρώ

Ζωντανά σκουλήκια εντοπίστηκαν μέσα σε σοκολάτα που παράγεται από γνωστή σοκολατοβιομηχανία!

Η αηδιαστική αυτή …ανακάλυψη έγινε από παιδιά τα οποία βρήκαν τα σκουλήκια σε σοκολάτα που αγόρασαν από σούπερ μάρκετ της Λούτσας, πριν από περίπου οχτώ χρόνια.

Η υπόθεση έφτασε στον Άρειο Πάγο, ο οποίος με απόφασή του υποχρέωσε τους υπευθύνους της εταιρείας να καταβάλουν ως αποζημίωση στους δυο παθόντες το ποσό των 3.000 ευρώ στον καθένα.

Η ιστορία ξετυλίγεται τον Οκτώβριο του 2002 όταν μια γυναίκα επισκέφθηκε σούπερ μάρκετ της Λούτσας για να αγοράσει σοκολάτες για τα τρία ανίψια της, ηλικίας τότε από τριών μέχρι έξι ετών.

Όταν το μεγαλύτερο παιδί, έξι ετών άνοιξε τη σοκολάτα διαπίστωσε ότι μέσα σε αυτή υπήρχαν ζωντανά σκουλήκια! Τα άλλα δυο παιδιά, όμως, στάθηκαν πιο άτυχα αφού δοκίμασαν τη σοκολάτα και ύστερα από λίγο χρονικό διάστημα παραπονέθηκαν στους γονείς τους για πόνους στην κοιλιά.

Οι οικείοι των παιδιών κατήγγειλαν το γεγονός στις αρμόδιες αρχές, επιλήφθηκε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) ο οποίος αφού ήλεγξε τη σοκολάτα διαπίστωσε ότι πράγματι μέσα σε αυτή υπήρχαν σκουλήκια «χρώματος υπόλευκου και μεγέθους ενός εκατοστού».

Ακολούθησε η άσκηση ποινικών διώξεων στους υπεύθυνους της σοκολατοβιομηχανίας και η καταδίκη -σε πρώτο βαθμό- ενός εκ των εκπροσώπων της σε φυλάκιση πέντε μηνών.

Ο Άρειος Πάγος που εξέτασε την υπόθεση έκρινε ότι λόγω της ηθικής βλάβης που υπέστην από την κατανάλωση ακατάλληλου προϊόντος, θεία και ανιψιός δικαιούνται αποζημίωσης από τους υπευθύνους της εταιρείας, ύψους 3.000 έκαστος. ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

1 σχόλιο:

Γραψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...