Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Αμεση προώθηση του σχεδίου νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ζητά ΚΕΠΚΑ

Την άμεση προώθηση του σχεδίου νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ζητάει με έμφαση το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών από την κυβέρνηση. 

Όπως σημειώνει το ΚΕΠΚΑ «έχουν περάσει μήνες και η υπόθεση δεν προχωράει». Σχολιάζοντας δε τις ρυθμίσεις χρεών, στις οποίες με δική τους πρωτοβουλία προχώρησαν οι τράπεζες το ΚΕΠΚΑ «δε πιστεύει ούτε εμπιστεύεται εθελοντικές δράσεις και κώδικες επιχειρήσεων».

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το ΚΕΠΚΑ σε ανακοίνωσή του: «Οι τράπεζες, βέβαια, αισθανόμενες την πίεση ενός μελλοντικού νόμου, αναγκάστηκαν να προχωρήσουν, σε ρυθμίσεις χρεών. Οι ρυθμίσεις, όμως, γίνονται, σε εθελοντική βάση και κινδυνεύουν, ανά πάσα στιγμή να διακοπούν, γιατί θα το αποφασίσουν οι τράπεζες. Επίσης, οι όροι ρύθμισης εναπόκεινται, στην καλή πρόθεση των τραπεζών».

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. σημειώνει ότι «δε πιστεύει ούτε εμπιστεύεται εθελοντικές δράσεις και κώδικες επιχειρήσεων» και ζητάει από την κυβέρνηση, να προωθήσει το νομοσχέδιο, για τη ρύθμιση των χρεών των καταναλωτών.

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. ενημερώνει ακόμη ότι ανήρτησε στην ιστοσελίδα του κείμενο και καλεί όλους τους καταναλωτές, που συμφωνούν, με αυτήν την πρωτοβουλία να το υπογράψουν, ώστε να δυναμώσει η φωνή διαμαρτυρίας και οι πιέσεις προς την κυβέρνηση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γραψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...