Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

«Κούρεμα» στη δόση που πληρώνει ζευγάρι υπερχρεωμένων συνταξιούχων

Η μηνιαία δόση των 370,22 ευρώ που πλήρωναν στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο «ψαλιδίζεται» και δεν θα υπερβαίνει τα 60 ευρώ


Σημαντικό «κούρεμα» στη μηνιαία δόση που πλήρωνε μέχρι σήμερα ζευγάρι υπερχρεωμένων συνταξιούχων, αποφάσισε το Ειρηνοδικείο Χανίων.

Σύμφωνα με την απόφαση, αντί για 370,22 ευρώ που πλήρωναν οι ηλικιωμένοι μέχρι σήμερα στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, πλέον η τράπεζα δεν θα μπορεί να παρακρατεί περισσότερα από 60 ευρώ μηνιαίως από τη σύνταξη του συζύγου, έως το 2018 που θα εκδικαστεί η κύρια αίτηση.

Ο σύζυγος είναι συνταξιούχος του ΙΚΑ, η σύζυγος βρίσκεται σε προσυνταξιοδοτικό στάδιο του Δημοσίου, ενώ με τα χρήματα που διαθέτουν θα πρέπει να συντηρούν και ένα από τα τέσσερα ανήλικα παιδιά τους.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης και οι δύο σύζυγοι τυγχάνουν υπερχρεωμένοι είτε ως οφειλέτες, είτε ως εγγυητές άλλων, σε πέντε τράπεζες και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο σε διάφορα τραπεζικά προϊόντα. Το συνολικό χρέος του συζύγου είναι 85.119,02 ευρώ και της συζύγου 106.907,66 ευρώ.

Το εισόδημα τους κυρίως προέρχεται από την σύνταξη του συζύγου η οποία έχει μειωθεί φθάνοντας σήμερα στο ποσό των 1.368.97 ευρώ/μήνα, ενώ έχει και ένα ποσό των 50 ευρώ/μηνιαίως από γεωργικά εισοδήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γραψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...