Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

“Ανάσα” για άνεργο δανειολήπτη από το Ειρηνοδικείο Χανίων

«Ανάσα» έδωσε σε τρίτεκνη οικογένεια, ανέργου δανειολήπτη, από τα Χανιά, η υπ’ αρ. 156/2013 απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

Πρόκειται για δανειολήπτη άνεργο, τρίτεκνο (τρία ανήλικα), έγγαμο, ηλικίας 37 ετών, ο οποίος είχε χρέος σε μία τράπεζα συνολικού ύψους 28.336,65 ευρώ,όμως είχε περιέλθει σε μόνιμη αδυναμία να εξυπηρετήσει το χρέος του, χωρίς η αδυναμία αυτή να οφείλεται σε δόλο. Η σύζυγός του εργάζεται ως εποχιακή ξενοδοχοϋπάλληλος και επίσης λαμβάνει γεωργικό εισόδημα με βάση το αντικειμενικό σύστημα και επιδόματα ανεργίας του ΟΑΕΔ.

Περιουσιακά στοιχεία διαθέτει: μία κατοικία 61 τ.μ., ένα αγροτεμάχιο 2000 τ.μ. και ένα αυτοκίνητο έτους κατασκευής 1996. Το δικαστήριο έκρινε ότι πρέπει να εξαιρεθούν τα εν λόγω περιουσιακά στοιχεία από την ρευστοποίηση, αφού όρισε ρύθμιση του χρέους 100 ευρώ μηνιαία για τέσσερα έτη, δηλ. θα πληρώσει (100χ48= 4.800) σύμφωνα με τις οικονομικές και οικογενειακές δυνατότητες του δανειολήπτη.

Για δε την διάσωση της κατοικίας, αφού του παρεχωρήθη τετραετής περίοδος χάριτος, καλείται να το πληρώσει σε 10 χρόνια, δηλ. σε 120 μηνιαίες δόσεις (23.537 ευρώ / 120 δόσεις = 196 ευρώ μηνιαίως)

Επί της ωφέλειας του δανειολήπτη, όπως αναφέρει η ένωση:

1)Σώζει όλα τα περιουσιακά στοιχεία (κατοικία, αγροτεμάχιο,αυτοκίνητο)

2)Του χορηγείται τετραετής περίοδος χάριτος

3)Ρύθμισε την δόση του δανείου του κατά το δικό του “μπορώ”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γραψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...