Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

ΔΗΜΑΡ: Να παραταθεί ως το 2015 η απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας

Και ο Φώτης Κουβέλης εκφράζει την αντιθεσή του σε ενδεχόμενο άρσης της απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης ζήτησε να παραταθεί τουλάχιστον έως το 2015 η απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Σε δήλωσή του, ο Φ. Κουβέλης σημειώνει ότι «η χώρα διανύει περίοδο παρατεταμένης ύφεσης και λιτότητας που συρρίκνωσε κατακόρυφα και σε πολλές περιπτώσεις εξαφάνισε τα εισοδήματα των οικογενειών» και συνεπώς «είναι απαράδεκτο, σε αυτές τις συνθήκες, να απειλείται και να βάλλεται το στοιχειώδες δικαίωμα του πολίτη στην κατοικία του».

«Το κράτος οφείλει να παρατείνει την απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας τουλάχιστον έως το 2015 και να προωθήσει ευνοϊκές ρυθμίσεις των "κόκκινων δανείων" ώστε να αυξηθούν οι δυνατότητες εξυπηρέτησής τους», καταλήγει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Την ίδια ώρα στο πλαίσιο του σχολιασμού της πολιτικής επικαιρότητας η Δημοκρατική Αριστερά με ανακοίνωσή της εκτιμά ότι η αποχώρηση της από την κυβέρνηση αύξησε τη συνοχή της κυβέρνησης αλλά σε λάθος κατεύθυνση:
«Οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών ότι η αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση αύξησε τη συνοχή της, μαρτυρά τη λάθος πολιτική κατεύθυνση αυτής της συνοχής», τονίζει η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της.

«Αλήθεια ποιο το όφελος για τη χώρα και τους πολίτες, αν αυτή η συνοχή ισοδυναμεί με δογματική προσήλωση στην εφαρμογή των απαιτήσεων της Τρόικας, συνέχιση της πολιτικής λιτότητας που παράγει ύφεση και αναπαράγει την κρίση, αδράνεια για θέματα κοινωνικής προστασίας, αποδοχή της διατήρησης μέτρων που αποδείχθηκαν εκτός από επαχθή και αναποτελεσματικά καθώς και προώθηση της διοικητικής απορρύθμισης; Πόσο αυτή η κυβερνητική συνοχή και η πολιτική που ασκείται υπηρετεί την κοινωνική συνοχή; Αυτό είναι το ερώτημα και το πολιτικό ζητούμενο», προσθέτει η ΔΗΜΑΡ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γραψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...