Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Κεδίκογλου: Πλειστηριασμοί με κριτήρια

Ρεπορτάζ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ: Έρχονται πλειστηριασμοί από το παράθυρο


Τη διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει μέριμνα για την προστασία των πιο ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, σημειώνοντας ότι δεν τίθεται ζήτημα άρσης της απαγόρευσης πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία όσων βρίσκονται σε θέση αδυναμίας. Σύμφωνα πάντως με το ρεπορτάζ της «Ελευθεροτυπίας», η κυβέρνηση προωθεί την ψήφιση διάταξης που θα αλλάζει το ισχύον από το 2008 καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο Σίμος Κεδίκογλου σημείωσε ότι τα υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομικών θα καθορίσουν τα κριτήρια ώστε να πληρώνουν εκείνοι που μπορούν, διαβεβαίωσε ότι θα προστατευθούν άνεργοι και πολύτεκνοι ενώ υπογράμμμισε ότι πρέπει να υπάρξει μέριμνα ώστε  να μην καταρρεύσει πλήρως η αγορά ακινήτων και να υπάρξει στεγαστική πίστη.

Αναφερόμενος στην κατάσταση της οικονομίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι βρισκόμαστε στην πιο δύσκολη φάση της διαδρομής, κάνοντας ειδική αναφορά στη διογκωμένη ανεργία ενώ απέρριψε το ενδεχόμενο νέων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις.

Σύμφωνα πάντως με το ρεπορτάζ της σημερινής Ελευθεροτυπίας, η κυβέρνηση προωθεί την ψήφιση διάταξης στη Βουλή που θα αλλάζει το ισχύον από το 2008 καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας. Μεταξύ άλλων θα προβλέπει τη μείωση του πλαφόν της αντικειμενικής αξίας, τη μείωση του πλαφόν των 200.000 ευρώ για το ανεξόφλητο χρέος ενώ θα λαμβάνει υπόψιν και το χρόνο που έχει να εξοφλήσει δόσεις ο δανειολήπτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γραψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...