Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Δέσμευση Μαυραγάνη για άμεση λύση στο πρόβλημα με τις κατασχέσεις συντάξεων

«Σύντομα θα έχουμε τη δυνατότητα να ξεκαθαρίσουμε το καθεστώς προκειμένου να γίνονται όσα προβλέπει ο νόμος» είπε ο υφυπουργός Οικονομικών


Σε συνεννόηση με Ενωση Ελληνικών Τραπεζών βρίσκεται το υπουργείο Οικονομικών, όπως είπε ο αρμόδιος υφυπουργός Γιώργος Μαυργάνης προκειμένου να αντιμετωπιστούν φαινόμενα κατά τα οποία οι τράπεζες προχωρούν σε κατάσχεση μισθών, συντάξεων και ποσών κάτω των 1.000 ευρώ , παρά τις απαγορεύσεις του σχετικού νόμου.

Ο κ. Μαυραγάνης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότη Μαριά, είπε ότι «το υπουργείο και η γγ Δημοσίων Εσόδων, από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε το θέμα ήρθε σε επαφή με την ΕΕΤ και σύντομα θα έχουμε τη δυνατότητα να ξεκαθαρίσουμε το καθεστώς προκειμένου να γίνονται όσα προβλέπει ο νόμος» πρόσθεσε όμως πως «Θα πρέπει βέβαια να υπάρχει η διάκριση ώστε να μπορεί να γίνεται αντιληπτό από την τράπεζα ότι στον λογαριασμό καταβάλλονται μισθοί – συντάξεις κ.α.» αφήνοντας με τον τρόπο αυτό να εννοηθεί ότι θα υποχρεούται ο καταθέτης να ενημερώνει το χρηματοπιστωτικό του ίδρυμα ότι ο λογαριασμό του είναι μισθοδοσίας ή για καταβολή σύνταξης κλπ. Εξήγησε δε ότι αν προκύψει ανάγκη νέα νομοθετικής ρύθμισης τότε το υπουργείο θα την φέρει άμεσα στην Βουλή.

Από την άλλη πλευρά ο κ. Μαριάς επικαλούμενος δημοσιεύματα είπε ότι «η νομοθετική σας ρύθμιση δεν επαρκεί. Οι τράπεζες λένε ότι μόλις παρέλθει 24ωρο από την καταβολή σύνταξης παύει να ισχύει η προστασία και προχωρούν σε κατασχέσεις… Για άλλα θέματα ακολουθείται εξπρές νομοθετικές διαδικασίες, κάντε το και γι αυτό το μεγάλο πρόβλημα». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γραψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...