Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Ανοιξε η αγορά του Ρέντη στους καταναλωτές

Ανοιχτή όλη την εβδομάδα από τις 8 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Φθηνότερα 40%-50% τα προϊόντα 


Την Αγορά του Καταναλωτή, που βρίσκεται στο Ρέντη, στις εγκαταστάσεις της Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών εγκαινίασε χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς παρουσία του αρμόδιου υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και του συναρμόδιου υφυπουργού Θανάση Σκορδά, κίνηση που συμβολίζει, κατά την κυβέρνηση, τη μάχη κατά της ακρίβειας, δεδομένου ότι η συγκεκριμένη αγορά θα διαθέτει σε τιμές χονδρικής τα προϊόντα όχι μόνο σε εμπόρους αλλά και στο ευρύ καταναλωτικό κοινό.

Βέβαια, το γεγονός ότι δεν υπάρχει μέσο σταθερής τροχιάς για να είναι εύκολη η πρόσβαση για τους πολίτες είναι μία λεπτομέρεια, την οποία αγνοούν οι κυβερνώντες, οι οποίοι περιορίζονται στο ότι υπάρχει πάρκινγκ και οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση με το αυτοκίνητό τους.

Η Αγορά του Καταναλωτή θα είναι ανοικτή από τις 8.00 το πρωί ώς τις 17.00, επτά ημέρες την εβδομάδα. Οι πολίτες θα μπορούν να αγοράζουν κρέας, ψάρια, γαλακτοκομικά, είδη αρτοποιίας και άλλα τρόφιμα. Προς το παρόν λειτουργούν περίπου τα μισά από τα 12 διαθέσιμα καταστήματα.

Τα προϊόντα στα καταστήματα αυτά πωλούνται φθηνότερα κατά 40% έως και 50%, λόγω της απ' ευθείας διάθεσής τους από τους παραγωγούς και διατίθενται σε μικρές συσκευασίες κατάλληλες για νοικοκυριά.

Ο πρωθυπουργός, στη διάρκεια της βόλτας που έκανε στην αγορά, έδειξε έκπληκτος από το πλήθος των φωτορεπόρτερ, λέγοντας ότι «με τον Ομπάμα είχα λιγότερους φωτογράφους». Ο κ. Σαμαράς, ο οποίος δοκίμασε ρακή και κρητική γραβιέρα, τόνισε ότι η «κοινωνική συνοχή, αλληλεγγύη και ανάπτυξη είναι το τρίπτυχο σε μια Πολιτεία που θέλει να πετύχει», επισημαίνοντας την ανάγκη στήριξης των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και προσθέτοντας πως με ανάλογες κινήσεις στηρίζονται οι ελληνικές οικογένειες που βιώνουν δύσκολες στιγμές και αυτό, όπως είπε, σημαίνει κοινωνική πολιτική.

Για το θέμα της ακρίβειας ανέφερε ότι έχουν γίνει συγκεκριμένες κινήσεις προ αυτή την κατεύθυνση, σημειώνοντας μερικές, όπως το άνοιγμα των αγορών και των επαγγελμάτων, η μείωση της γραφειοκρατίας, η ενοποίηση φορέων και το άνοιγμα των μικρών καταστημάτων τις Κυριακές, και φυσικά, την Αγορά του Καταναλωτή προκειμένου να μειωθεί το κόστος του οικογενειακού προϋπολογισμού.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης κάλεσε όλους τους καταναλωτές του Λεκανοπεδίου να ψωνίσουν φθηνά και ποιοτικά, σε τιμές χονδρικής, υπενθυμίζοντας ότι πλέον οι τιμές πέφτουν και επικαλέστηκε τον αρνητικό ρυθμό του δείκτη τιμών καταναλωτή.

ΧΡ. Ι. /enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γραψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...