Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Εγκαινίασε την Αγορά του Καταναλωτήο Σαμαράς

Στη Λαχαναγορά του Ρέντη


«Να βοηθάμε τον αδύναμο πολίτη όχι με δανεικά αλλά με το νοικοκύρεμα του Δημοσίου» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, εγκαινιάζοντας την Αγορά του Καταναλωτή στη Λαχαναγορά του Ρέντη την Παρασκευή.


«Ξέρω ότι πολλές φορές το Δημόσιο δεν βρίσκεται εκεί που πρέπει δεν λειτουργούν τα πράγματα όπως πρέπει. Σας διαβεβαιώ όμως ότι βήμα-βήμα πηγαίνουμε καλύτερα» σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς, πριν τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο Μέγαρο Μαξίμου, με επίκεντρο το θέμα της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων.
 
Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι αναγνωρίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες και επισήμανε την ανάγκη στήριξης των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. 
 
«Κοινωνική συνοχή, αλληλεγγύη και ανάπτυξη είναι το τρίπτυχο σε μια Πολιτεία που θέλει να πετύχει» επανέλαβε ο πρωθυπουργός. 
 
Ανέφερε ότι έχουν ήδη γίνει συγκεκριμένες κινήσεις για την καταπολέμηση της ακρίβειας, όπως είναι το άνοιγμα των αγορών και των επαγγελμάτων, η μείωση της γραφειοκρατίας, η ενοποίηση φορέων και το άνοιγμα των μικρών καταστημάτων τις Κυριακές.
 
«Η Πολιτεία, στους τομείς του εμπορίου, ασκεί κοινωνική πολιτική. Δεν σημαίνει να αυξάνεις το έλλειμμα σε βάρος των πολιτών. Πρέπει να αξιοποιείς το πλεόνασμα και να στηρίζεις τους πολίτες. Το πραγματικό κοινωνικό κράτος δεν χτίζεται με λαϊκισμό ή παρακρατικούς μηχανισμούς. Κτίζεται όταν με αξιοπρέπεια ο πολίτης να μπορεί να απολαμβάνει φθηνές υπηρεσίες» είπε ο Αντώνης Σαμαράς.
 
Η Αγορά του Καταναλωτή θα λειτουργεί εφτά ημέρες την εβδομάδα στις εγκαταστάσεις της Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών, με τιμές περίπου 40% χαμηλότερες σε σχέση με αυτές της λιανικής.
 
Newsroom Enet με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γραψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...