Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Ν. Νικολόπουλος για τα "κόκκινα δάνεια"


Με αφορμή συνέντευξη του Γενικού Γραμματέα του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κόμματος Ελλάδος Νίκου Νικολόπουλου, στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio1.gr, ήρθε στην επιφάνεια για άλλη μια φορά το θέμα της τραπεζικής αδιαφάνειας και της πολιτικής που
στηρίζει τα συμφέροντα της κλειστής κάστας των τραπεζιτών.


Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδας βρίσκεται έμπρακτα στο πλευρό δανειοληπτών που έχουν ξεκινήσει αγώνα με ένδικα μέσα κατά των τραπεζών, με βάση στοιχεία που έχουν συλλεχθεί και κατατεθεί από τον κ. Στέφανο Τσίπα, όπως και απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκή Ζώνη Ελεύθερων Συναλλαγών (ΕΖΕΣ). Το κόμμα δια των εκπροσώπων και των νομικών παραστατών του θα σταθεί στο πλάι των πολιτών, που τη Δευτέρα προσήλθαν στον Άρειο Πάγο, με αφορμή την μήνυση που υπέγραψαν και υπέβαλαν. Οι δανειολήπτες, προσήλθαν στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας προκειμένου να καταθέσουν στοιχεία και ντοκουμέντα, που στοιχειοθετούν τις μομφές που αποδίδουν στις διοικήσεις των τραπεζών, για απάτη, τοκογλυφία και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Οι μηνύσεις στρέφονται κατά των διοικήσεων της Τράπεζας της Ελλάδας, της Τράπεζας Πειραιώς, της Eurobank, της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha.

Σημαντική εξέλιξη στον αγώνα κατά του τραπεζικού κατεστημένου αποτελεί απόφαση-σταθμός του Δικαστηρίου της ΕΖΕΣ, η οποία απορρίπτει όλες τις καταγγελίες που κατατέθηκαν από τις Κάτω Χώρες και το Ηνωμένο Βασίλειο κατά της Ισλανδίας στην υπόθεση «Icesave».

Η απόφαση καθιστά σαφές ότι δεν είναι ευθύνη της χώρας στην οποία μια τραπεζική εταιρεία έχει την έδρα της να καλύπτει τα έξοδα των εγγυήσεων του τραπεζικού της συστήματος, καθώς και ότι ο μηχανισμός του δίχτυ ασφαλείας πρέπει να χρηματοδοτείται από τις ίδιες τις τράπεζες.

Η απόφαση αυτή αποδεικνύει τη νομιμότητα της γνώμης των λαών και ως εκ τούτου αποδεικνύει τον μη νομιμοποιημένο χαρακτήρα των μέτρων λιτότητας. Μια κατάσταση που έχει δείξει το πιο απάνθρωπο πρόσωπο της στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής που εφαρμόζεται στη χώρα μας από τον ίδιο Πρωθυπουργό που προεκλογικά ήταν ένθερμος υπερασπιστής της αντίθετης πολιτικής!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γραψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...