Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Πώς θα πληρώσετε σε 12 δόσεις φόρους εισοδήματος και ακινήτων


Ρύθμιση-"πακέτο" για να πληρώσουν σε 12 δόσεις μέχρι και 5 χαράτσια μαζεμένα, προτείνει... το υπουργείο Οικονομικών να ζητήσουν οι πολίτες.

Σύμφωνα με όσα διευκρινίζονται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, οι πρόσφατα ψηφισθείσες από τη Βουλή διατάξεις για την «πάγια ρύθμιση» οφειλών προς το Δημόσιο δίνουν τη δυνατότητα εξόφλησης του συνόλου των φόρων εισοδήματος και ΦΑΠ των ετών 2010-2012 σε έως και 12 μηνιαίες δόσεις, αντί σε 2 ή σε 3 ή σε 7 δόσεις που αναγράφουν τα εκκαθαριστικά.

Με βάση όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών:

- Όσοι αποδεικνύουν οικονομική αδυναμία πληρωμής των φόρων σε 2 ως 7 δόσεις, μπορούν να ζητούν την υπαγωγή τους στην νέα «πάγια ρύθμιση» που παρέχει έως 12 μηνιαίες δόσεις, αλλά με επιβάρυνση 8,5% ετησίως.

- Για να υπαχθούν στην «πάγια» ρύθμιση οι οφειλές φόρου αυτές, θα πρέπει πρώτα να μείνει απλήρωτη για να καταστεί ληξιπρόθεσμη η πρώτη δόση των φόρων που αναγράφουν τα σημειώματα.

- Με τον τρόπο αυτό μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις για να ρυθμίσουν σε έως 12 δόσεις το σύνολο των οφειλών τους αυτών, μαζί και με τις επόμενες δόσεις που δεν έχουν ακόμη καταστεί ληξιπρόθεσμες!

- Η αίτηση για την υπαγωγή στην «πάγια ρύθμιση» γίνεται πλέον ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου, στην ιστοσελίδα www.gsis.gr (επιλογή «Υπηρεσίες προς Πολίτες» ή «Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις» και επόμενη επιλογή «Αιτήσεις Ρυθμίσεων»).


Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γραψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...