Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Προγράμματα χρηματοδότησης για νοικοκυριά που θα συνδεθούν με φυσικό αέριο

Τα προγράμματα χρηματοδότησης για σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου, που ισχύουν έως τις 29 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε σήμερα η Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής.


Τα προγράμματα περιλαμβάνουν:

- Άτοκη χρηματοδότηση της εγκατάστασης θέρμανσης φυσικού αερίου σε κεντρικές θερμάνσεις, για περιορισμένο αριθμό συμβάσεων, χωρίς προκαταβολή και έως το ποσό των 12.300 ευρώ.

- Δωρεάν τέλη σύνδεσης για μεγάλες κεντρικές θερμάνσεις (με ισχύ άνω των 140.000 kcal/h), πολλαπλές αυτόνομες συνδέσεις διαμερισμάτων (με ισχύ, συνολικά, άνω των 170.000 kcal) και ειδικούς επαγγελματίες (με ισχύ άνω των 100.000 kcal/h).

- Έκπτωση 50% στα τέλη σύνδεσης για κεντρικές θερμάνσεις, αυτόνομες συνδέσεις και επαγγελματίες με εγκαταστάσεις μικρότερης ισχύος.

Για παράδειγμα, για μια πολυκατοικία οκτώ διαμερισμάτων, το κόστος μετατροπής της κεντρικής θέρμανσης είναι περίπου 5.000 ευρώ και με το πρόγραμμα άτοκης χρηματοδότησης επιμερίζεται σε 17 ευρώ περίπου, ανά διαμέρισμα, το μήνα, για τρία χρόνια.

Η ΕΠΑ Αττικής επισημαίνει ότι η τιμή του φυσικού αερίου κατά την προηγούμενη χειμερινή περίοδο (2012-2013) ήταν 38% μειωμένη, σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γραψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...