Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΝ.ΚΑ Βόλου & Θεσσαλίας: Πιέσεις για μονόπλευρες ρυθμίσεις από τις Τράπεζες

Τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με καταγγελίες υπερχρεωμένων δανειοληπτών  προς την Ένωση Καταναλωτών Βόλου & Θεσσαλίας, οι τράπεζες εκμεταλλευόμενες την περιρρέουσα ατμόσφαιρα περί άρσης πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας και εξευτελιστικής ρευστοποίησης τους ή περί πώλησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων σε κεφάλαια ξένων συμφερόντων, καλούν τους καταναλωτές να προχωρήσουν άμεσα σε ρύθμιση των οφειλών τους.

Στην πραγματικότητα τους αναγκάζουν να συνάψουν ένα νέο δάνειο, έχοντας ενσωματώσει τους συμβατικούς τόκους και τους τόκους υπερημερίας, παγιώνουν το κεφάλαιο, το επιβαρύνουν με νέο υψηλότερο επιτόκιο, με αδιαφανείς όρους σύμβασης και χωρίς επαρκή ενημέρωση του δανειολήπτη για τη νέα δανειακή σύμβαση που υπογράφει. Ταυτόχρονα αξιώνουν υπερβολικά «έξοδα φακέλου», καθώς και έξοδα εγγραφής βαρών στα ακίνητά τους.

Οι υπερχρεωμένοι καταναλωτές, που λόγω της ανεργίας, της μείωσης του μισθού ή της σύνταξής τους αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους και βρίσκονται σε αδιέξοδο, είναι εύκολα θύματα αυτής της πολιτικής των τραπεζών, οι οποίες τους απειλούν με άμεση κατάσχεση των κατοικιών τους.

Καταγγέλλουμε αυτή την πρακτική ως καταχρηστική, που αντίκειται στις διατάξεις του νόμου περί προστασίας των καταναλωτών και οδηγεί σε μεγαλύτερη χρέωση τους ήδη υπερχρεωμένους πολίτες.
Καλούμε την Τράπεζα της Ελλάδας, την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή να προστατεύσουν τους δανειολήπτες.

Καλούμε τους καταναλωτές, που δέχονται πιέσεις και προσκλήσεις με το παραπάνω περιεχόμενο να επικοινωνούν άμεσα με την ΕΝ.ΚΑ Βόλου & Θεσσαλίας (Δημ. Γεωργιάδου 177^Α - Βόλος, τηλ. 2421045615 κα Πλαστάρα 8.30- 12.30 καθημερινά), προκειμένου να καταγγείλουν αυτές τις πρακτικές, να ενημερωθούν για τα δικαιώματά τους και να καθοδηγηθούν από τους νομικούς συμβούλους της Ένωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γραψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...