Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Ο Ψωμιάδης, μέσα από την φυλακή, μιλά για την ΑΣΠΙΣ

Ο Τάσος Τέλλογλου και ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ του ΣΚΑΙ, επιστρέφουν μετά από 18 μήνες στο μεγάλο θέμα της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ, την Δευτέρα 07/02/2011 στις 23:00.

Για πρώτη φορά, ο άνθρωπος πίσω από την ασφαλιστική εταιρία που άφησε χιλιάδες αγωνιούντες ανασφάλιστους πίσω του μιλά στον Τάσο Τέλλογλου και απαντά σε όλα τα μεγάλα ερωτήματα μέσα από την φυλακή.


ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ μέσα από μία έρευνα μηνών παρουσιάζουν τις ευθύνες των υπηρεσιών που είχαν στην ευθύνη τους τον έλεγχο της ΑΣΠΙΣ.

O ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΗΜΙΩΘΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ, τονίζει ότι "16 μήνες μετά το κλείσιμο της Ασπίς Πρόνοια το μεγαλύτερο ασφαλιστικό - πολιτικό σκάνδαλο στην ιστορία της ΕΕ συνεχίζεται. Σε μαζικές αγωγές εναντίον του ελληνικού δημοσίου θα προχωρήσουν πάνω από 5000 ασφαλισμένοι της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ αν δεν υπάρξει άμεση πολιτική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την αναδοχή του χαρτοφυλακίου της ΑΣΠΙΣ από άλλη ασφαλιστική εταιρεία, όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος. Ήδη, χιλιάδες πρώην ασφαλισμένοι της ΑΣΠΙΣ έχουν εκδηλώσει γραπτώς στον Σύλλογό μας αυτήν τους την πρόθεση. Το ελληνικό δημόσιο ευθύνεται για την πλημμελή εποπτεία της ασφαλιστικής εταιρείας που κατέρρευσε εφόσον εξέδιδε πιστοποιητικά φερεγγυότητας για την λειτουργία της. Εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι, ανάμεσά τους και καρκινοπαθείς – νεφροπαθείς, πολίτες που έχουν ανάγκη άμεσης νοσηλείας, παρόλο που έχουν πληρώσει γι’ αυτό, δεν έχουν πρόσβαση στα νοσοκομεία. Ακόμη, εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιοδοτικά προγράμματα, προγράμματα επενδύσεων με οικονομίες μιας ζωής καθώς και προγράμματα παιδικής αποταμίευσης βρίσκονται στον αέρα. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ασφαλιστικό – πολιτικό σκάνδαλο στην ΕΕ που έχει καταστήσει αναξιόπιστο τον πυλώνα της ιδιωτικής ασφάλισης. Ο Σύλλογός μας έχει υποβάλλει βιώσιμες και ρεαλιστικές προτάσεις για την άμεση λύση αυτού του τεράστιου κοινωνικού προβλήματος.

1 σχόλιο:

  1. Το όργιο της ΑΣΠΙΣ συνεχίζεται φυσικά με τις ευλογίες του ελληνικού κράτους. Χθες έλαβα από την ΑΣΠΙΣ έγγραφο στο οποίο μου αναφέρουν ότι μετά από έλεγχο που έγινε στον φάκελο του συμβολαίου μου διαπίστωσαν ότι ελλείπουν απαιτούμενα έγγραφα που θα έπρεπε να περιέχονταιστον φάκελο σύμφωνα με κάποια νομοθετική διάταξη μεταγενέστερη της ημερομηνίας σύναψης του συμβολαίου κατά 2 χρόνια. Ερωτώ λοιπόν γιατί δεν μου ζήτησαν αυτά τα έγγραφα όταν τέθηκε σε ισχύ αυτή η νομοθετική διάταξη αλλά τώρα που έχουν ξεκινήσει οι ομαδικές αγωγές κατά της ΑΣΠΙΣ? Που προσβλέπουν οι κύριοι της ΑΣΠΙΣ. Σημειωτέον ότι ένα από τα έγγραφα που ζητούν είναι αποδεικτικό από την ΔΟΥ για την προέλευση των χρημάτων του συμβολαίου. Καλούμαι λοιπόν να αποδείξω ότι οι οικονομίες μιας ζωής (χρήματα που μέρος τους ήταν των παιδιών μου που τους τα είχαν δώσει οι γονείς μας χωρίς όμως πράξεις δωρεών, και τα υπόλοιπα αποταμίευση) τα κατείχα νόμιμα. Ντρέπομαι για το χάλι αυτού του κράτους, που αντί να φροντίσει να αποζημιωθούν οι χιλιάδες των ασφαλισμένων της ΑΣΠΙΣ, συμμετέχει όπως φαίνεται στην απάτη του αξιότιμου κ. Ψωμιάδη, αφού δίνει στην ΑΣΠΙΣ ρόλο φορολογικού ελεγκτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γραψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...