Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Να μην παραπλανούν καταναλωτές οι 11 αντι - ΔΕΗ

Επιστολή προς τους 11 εναλλακτικούς προμηθευτές ρεύματος και τη ΔΕΗ απέστειλε σήμερα η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας καλώντας τους να συμμορφωθούν με τη νομοθεσία για την προστασία των καταναλωτών, μετά από καταγγελίες για αθέμιτες πρακτικές και παραπλανητική διαφήμιση στην αγορά ηλεκτρισμού.
Συγκεκριμένα, η ΡΑΕ ζητεί από τους προμηθευτές να υποβάλουν σε διάστημα 20 ημερών τα εξής στοιχεία:
1. Τυπικές Συμβάσεις Προμήθειας (υφιστάμενες και προτεινόμενες), όπου περιλαμβάνονται οι γενικοί και ειδικοί προσφερόμενοι όροι.
2. Τις ισχύουσες χρεώσεις (τιμολόγια) για την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας.
3. Το σχετικό προωθητικό υλικό που συνοδεύει την Προσφορά Προμήθειας στον καταναλωτή πριν τη σύναψη της σύμβασης.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της Αρχής, Νίκος Βασιλάκος καλεί τους προμηθευτές, προς αποφυγή όπως επισημαίνει περαιτέρω αναφορών και καταγγελιών, να τηρούν τη νομιμότητα και τις αρχές των καλών συναλλακτικών ηθών κατά την προώθηση των προϊόντων τους με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση των καταναλωτών και την αποφυγή παραπλάνησής τους.
Η ΡΑΕ έδωσε επίσης στη δημοσιότητα οδηγό σχετικά με τα σημεία που πρέπει να γνωρίζει και να προσέχει ο καταναλωτής που θέλει να αλλάξει προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας, ώστε να επιλέξει την καλύτερη προσφορά.
Οι καταναλωτές προτρέπονται μεταξύ άλλων να ζητούν τα στοιχεία του πωλητή και της εταιρίας που εκπροσωπεί, να μη βιάζονται να υπογράψουν συμβόλαιο, να κάνουν σχολαστική σύγκριση των ανταγωνιστικών προσφορών προσέχοντας να συγκρίνουν όμοια πράγματα και να ελέγχουν και τους λοιπούς όρους του συμβολαίου εκτός από την τιμή (π.χ. τρόπος πληρωμής, ελάχιστη διάρκεια, "πέναλτι" σε περίπτωση διακοπής της σύμβασης, εγγυήσεις, χρόνος ενεργοποίησης της υπηρεσίας κ.ά.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γραψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...