Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Για την αγορά τροφίμων και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας συζήτησαν Κατσέλη-Μπατζελή

Συνεργασία για θέματα της αγοράς τροφίμων είχαν την Παρασκευή η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη και η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή. Τα δύο υπουργεία συνεργάζονται στενά προκειμένου να υπάρξει πλήρης διαφάνεια στην αγορά τροφίμων, ώστε να μειωθούν οι τιμές αλλά και να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα.

Απαντώντας δε σε σχετική ερώτηση η υπουργός Οικονομίας δεσμεύτηκε για εντατικούς ελέγχους σε ότι αφορά την εφαρμογή της ρύθμισης περί παγώματος των διδάκτρων στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια.
«Έχουμε πάγωμα διδάκτρων σε όλες τις τάξεις. Τα ίδια λεφτά που πλήρωνε πέρσι να πληρώνει και φέτος, με μόνη εξαίρεση 40 ευρώ λόγω της αύξησης των καυσίμων» είπε η κυρία Κατσέλη και πρόσθεσε «νομίζω ότι όλοι θα ακολουθήσουν αυτή την απόφαση, γιατί όλοι, και ιδιοκτήτες και καταναλωτές, ξέρουν ότι αυτή τη στιγμή το πάγωμα των τιμών είναι η ενδεδειγμένη λύση»»
Μετά τη συνάντηση, η υπουργός Οικονομίας Λούκα Τ. Κατσέλη δήλωσε: «Δίνουμε τη μάχη για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, τα δύο υπουργεία συνεργάζονται στενά, έτσι ώστε να υπάρχει πλήρης διαφάνεια σε όλη τη διατροφική αλυσίδα και να μειώσουμε τις τιμές για τον Έλληνα καταναλωτή, προκειμένου να προστατεύσουμε το πραγματικό εισόδημα και του παραγωγού, αλλά και του τελικού καταναλωτή.»
»Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συνεργασία για τον κλάδο της διατροφής, για το πώς θα μπορέσουμε να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας και να έχουμε συγκεκριμένα, απτά αποτελέσματα τους επόμενους μήνες».

Από την πλευρά της η υπουργός Κατερίνα Μπατζελή δήλωσε: «η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής γεωργίας κρίνεται και από την ανταγωνιστικότητα των διατροφικών προϊόντων στην ελληνική αγορά, αλλά και στις εξαγωγές.»

»Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε το εμπόριο των διατροφικών προϊόντων, εφαρμόζοντας δίκαιες αγορές, έτσι ώστε πραγματικά το γεωργικό προϊόν να φτάνει φθηνό στον καταναλωτή, να προστατεύει τη δημόσια υγεία. Εφαρμόζουμε εθνικές και κοινοτικές πολιτικές, διότι η κρίση στην αγορά, η αύξηση των τιμών δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο, είναι και ευρωπαϊκό. Οφείλουμε, λοιπόν, να συντονιστούμε και να συντονίσουμε τις πολιτικές μας». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γραψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...