Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Αγοράζω και στηρίζω μόνο ΕΛΛΗΝΙΚΑ προϊόντα και εταιρείες !!!

Γκρουπ στο FACEBOOK δημιουργήθηκε για να ενισχύσει τα ελληνικά προϊόντα. Μια ενέργεια, που στους δύσκολους καιρούς, είναι σοφή και δείχνει τη σωστή κατεύθυνση για την οικονομική μας σωτηρία.

"Αγοράζω και στηρίζω μόνο ΕΛΛΗΝΙΚΑ προϊόντα και εταιρείες" είναι η ονομασία της σελίδας και θα την βρείτε στη διεύθυνση : http://www.facebook.com/pages/Agorazo-kai-sterizo-mono-ELLENIKA-proionta-kai-etaireies-/334057799330?v=info

Στο σημείωμα αναφέρονται τα εξής:
"Τα εισαγόμενα προϊόντα έχουν κατακλύσει την Ελληνική αγορά, ενώ συρρικνώνεται συνεχώς η δύναμη των Ελληνικών προϊόντων. Οι μεγάλες πολυεθνικές και οι Ελληνικές εισαγωγικές εταιρείες πλημμυρίζουν την εγχώρια αγορά με ξένα προϊόντα, εκτοπίζοντας τα παραδοσιακά δικά μας και απειλούν την επιβίωση των μικρών παραγωγικών επιχειρήσεων της χώρας μας.

Η ανωτερότητα των Ελληνικών προϊόντων σε θέματα ποιότητας είναι αναμφισβήτητη και τυγχάνει διεθνούς αναγνώρισης, βάσει και των πολλών διακρίσεων σε διάφορους διεθνείς διαγωνισμούς και εκθέσεις. Ωστόσο, ο αγώνας θεωρείται άνισος και μαζί με τις πιέσεις που δέχονται οι μικροί παραγωγοί, από την ολοένα και αυξανόμενη παρουσία των μεγάλων πολυεθνικών, τα Ελληνικά προϊόντα καθίστανται πλέον ως «είδη προς εξαφάνιση».

Θα αντιδράσει κάποιος υποστηρίζοντας ότι τα εισαγόμενα είναι φθηνότερα. Και αν λάβουμε υπ’ όψιν μας και τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες, σαφώς και θα έχει δίκιο. Όμως, Έλληνες, σκεφτείτε, κάθε φορά που αγοράζετε φρούτα από την Αίγυπτο, λαχανικά από την Τουρκία, γαλακτοκομικά από τη Βουλγαρία ή απ’ όπου αλλού, στερείτε όχι μόνο από τον Έλληνα παραγωγό το εισόδημά του, αλλά στην ουσία μεσολαβείτε στη μεταφορά κεφαλαίων στις μητρικές εταιρείες που βρίσκονται εκτός Ελλάδος.

Σκεφτείτε, πως κάθε φορά που αποφεύγετε να αγοράσετε ένα Ελληνικό προϊόν, επειδή κοστίζει 0,10€ ή 0,50€ ή ακόμη και 1,00€ παραπάνω, στην ουσία ενισχύετε την εταιρεία της αλλοδαπής και στερείτε από τον Έλληνα παραγωγό ένα εισόδημα, το οποίο κι αυτός με τη σειρά του, θα μπορούσε να το ξοδέψει, αγοράζοντας τα δικά σας προϊόντα ή υπηρεσίες.

Αυτή η ομάδα δε δημιουργήθηκε για να εναντιωθεί στις πολυεθνικές ή στις ξένες αγορές.
Αυτή η ομάδα έχει ως σκοπό να ευαισθητοποιήσει τον Έλληνα καταναλωτή να εξορθολογίσει, κατά κάποιον τρόπο, την αγοραστική του συμπεριφορά, ώστε να προτιμά τα προϊόντα Ελληνικής προέλευσης και με τον τρόπο αυτό να συμμετέχει ενεργά στην ενίσχυση της οικονομίας της χώρας μας.

Βοηθούμε την Ελλάδα, ενισχύουμε την Πατρίδα μας, συμμετέχουμε ενεργά  και

ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ" !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γραψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...