Κυριακή 16 Μαΐου 2010


Πιο φρέσκα δε γίνεται...Τη Ρωξάνη Μάτσα την ξέρουμε όλοι καλά για τα κρασιά της...την αρωματική Μαλαγουζιά και το ιδιαίτερο Σαββατιανό που καλλιεργούνται στο κτήμα της Κάντζας από τον 19οαιώνα.

Αυτό που ίσως δεν γνωρίζουν πολλοί, είναι ότι η Ρωξάνη μαγειρεύει... και μάλιστα καλά.

Άλλωστε το καλό κρασί και το καλό φαγητό είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Τη Δευτέρα 31 Μαΐου, η Ρωξάνη Μάτσα θα μαζέψει από το κτήμα της αγκινάρες, αμπελόφυλλα & αμπελοβλάσταρα, θα τα βάλει σε ένα μικρό πανέρι και θα τα φέρει κατ’ ευθείαν στην κουζίνα των Γεύσεων.

Εκεί τα αμπελοβλάσταρα θα γίνουν τουρσί, οι αγκινάρες θα συνοδέψουν  το ριζότο και τα αμπελόφυλλα θα γεμίσουν με φρέσκο λεμονάτο κιμά.

Ο Πάνος Ζουμπούλης έχει αναλάβει να συνδυάσει όλα τα πιάτα με διαφορετικές χρονιές Μαλαγουζιάς και Σαββατιανού, από το κτήμα.

Ξεχωριστή θέση ανάμεσα στις ετικέτες έχει το παλαιωμένο λευκό Clos MAΤSA Blanc Sec  Του 1964 που θα παίξει το ρόλο του aperitif !!!

Τη Δευτέρα 31 Μαΐου στον κήπο του εστιατορίου Γεύσεις με Ονομασία Προελεύσεως σας περιμένουν πολλές εκπλήξεις.
Menu

Φάβα από φρέσκα κουκιά & τραγανές αραβικές πιτούλες πασπαλισμένες με σουμάκ,
Πάπρικα & καβουρδισμένο σουσάμι.
Γαύρος μαρινάτος σε θαλασσινό αλάτι & αμπελοβλάσταρα «τουρσί».
Clos MATSA Blanc Sec 1964
Ριζότο με αγκινάρες, σπαράγγια & ανοιξιάτικα αρωματικά βότανα.
Μαλαγουζιά 2009 Αμπελόφυλλα γεμιστά με κιμά & λεμονάτη σάλτσα.
Μαλαγουζιά 2008
Παγωμένες φράουλες με σάλτσα λεμονιού και πιπερόριζας
Αρνάκι με αγκινάρες, τσουκνίδες & αλμυρίκια fricassé
Κτήμα Ρωξάνης Μάτσα 2001 (Σαββατιανό)
Bread and butter
Πουτίγκα μεμαρμελάδα νεράντζι & κατσικίσιο γάλα
ΠειραματικόVinde Liqueur Viognier 1997

Τιμή menu κατ’ άτομο: 45€ (περιλαμβάνεται η κατανάλωση κρασιού)

Κρατήσεις: Εστιατόριο «Γεύσεις με Ονομασία Προελεύσεως», τηλ. 210-001402, info@gefseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γραψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...