Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΦΕΤ: Κατάσχεση τεράστιας ποσότητας ακατάλληλου τοματοπολτού

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προχώρησε στην κατάσχεση τεράστιας ποσότητας ακατάλληλου τοματοπολτού βάρους 3.459,79 τόνων.

Οι επιθεωρητές, κατά τη διάρκεια ελέγχου στο εργοστάσιο κονσερβοποιίας ΣΕΚΟ ΔΡΑΜΑΣ ΑΕ, διαπίστωσαν την αποθήκευση 3.459,79 τόνων τοματοπολτού συσκευασμένου σε ασκούς των 210 κιλών τοποθετημένων σε μεταλλικά βαρέλια και ασκούς των 1300 κιλών τοποθετημένων σε ξυλοκιβώτια, ο οποίος παρουσίαζε :

- υπέρβαση του χρόνου διατηρησιμότητας, συνολικά 2.797,03 τόνοι τοματοπολτού
-διατήρηση υπό συνθήκες που δεν πληρούν τις υγειονομικές απαιτήσεις, 662,76 τόνοι
τοματοπολτού
- πλήρη έλλειψη αρχείων πρώτων υλών και παραγωγικών διαδικασιών.

Το προϊόν χαρακτηρίστηκε μη ασφαλές – ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση, σύμφωνα με την ΚΥΑ 15523/2006, και κατασχέθηκε.

Ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ Γιάννης Μίχας σε δηλώσεις του επισήμανε : «Στη πολιτική μου πορεία έχω επισημάνει κατ' επανάληψη ότι τίποτα δεν μπορεί να προτάσσεται μπροστά από το δημόσιο συμφέρον. Ακόμη περισσότερο στις περιπτώσεις που αφορούν στη δημόσια υγεία, η ευαισθητοποίησή μας είναι ακόμη μεγαλύτερη. Σε ό,τι με αφορά, θέλω να διαβεβαιώσω τους καταναλωτές και πολίτες της χώρας ότι, από όποια θέση και αν βρίσκομαι και με τη συνεργασία των αρμόδιων υπηρεσιών, θα συνεχίσω να κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για τη διασφάλιση και την προστασία των συμφερόντων τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γραψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...