Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Απορρίψεις δικαστηρίων για υπερχρεωμένα νοικοκυριά...

Τις πρώτες πέντε απορριπτικές αποφάσεις για υπερχρεωμένα νοικοκυριά πήρε κατά τις τελευταίες του συνεδριάσεις το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας.

Μέχρι σήμερα έχουν ληφθεί 16 αποφάσεις, οι οποίες είναι θετικές και υπέρ των αιτούντων, με σημαντικές μειώσεις στα οφειλόμενα προς τις τράπεζες και αρκετές διευκολύνσεις. Στις τελευταίες αποφάσεις, δε, η μοναδική διαφορά ήταν πως σε κάποιες περιπτώσεις διατασσόταν η εκποίηση περιουσιακού στοιχείου (πλην της πρώτης κατοικίας που δεν πειράζεται), προκειμένου να καλυφθούν κάποιες από τις οφειλές.

Τώρα, για πρώτη φορά, πάρθηκαν αποφάσεις από το Ειρηνοδικείο που απορρίπτουν τα αιτήματα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Οι αποφάσεις δεν έχουν ακόμα καθαρογραφεί, ώστε να γίνει γνωστό ακριβώς το σκεπτικό της κάθε μίας. Ωστόσο, φαίνεται πως κινήθηκαν στο πλαίσιο ότι ο αιτών στερείται της φτωχευτικής ιδιότητας, έχει μόνιμη εργασία με ικανοποιητικό μισθό, χωρίς ιδιαίτερες οικογενειακές υποχρεώσεις και, κυρίως, διαθέτει περιουσιακά στοιχεία.

Τα ιδιαίτερα στοιχεία της κάθε απόφασης, όταν καθαρογραφούν, θα αποδείξουν αν πρόκειται για αλλαγή πλεύσης στο θέμα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών ή για ξεχωριστές περιπτώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γραψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...