Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Προφυλακίστηκε ο Π. Ψωμιάδης

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε με ομόφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα ο επικεφαλής του ομίλου ΑΣΠΙΣ Παύλος Ψωμιάδης, που απολογήθηκε σήμερα για τις κατηγορίες της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Χθες, ο επιχειρηματίας δεν λογοδότησε για τις δύο κακουργηματικές πράξεις που κατηγορείται, εξαιτίας μεγάλης έντασης που δημιουργήθηκε από συγκεντρωμένους επενδυτές και ασφαλισμένους, που ζημιώθηκαν από την κατάρρευση του ομίλου.

Η απολογία του Ψωμιάδη ξεκίνησε χθες το μεσημέρι, αλλά δεν συνεχίστηκε καθώς δεκάδες πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια για την υπόθεση προπηλάκισαν τον επιχειρηματία και αποδοκίμασαν έντονα συνεργάτη του, που κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης, ενώ μέχρι και ο ανακριτής -τον οποίο νόμιζαν για μάρτυρα του Ψωμιάδη- άκουσε υβριστικές φωνές.

Σήμερα το μεσημέρι ο επιχειρηματίας, που είναι κρατούμενος από την Τρίτη το βράδυ οπότε και συνελήφθη στο σπίτι του, μεταφέρθηκε και πάλι στα δικαστήρια για να ολοκληρωθεί η διαδικασία -πριν εκπνεύσει η προθεσμία των 5 ημερών, που περέχει ο νόμος για την απολογία συλληφθέντος μετά από ένταλμα- ώστε μετά ανακριτής και εισαγγελέας να αποφασίσουν για το αν θα προφυλακιστεί ή όχι.

Σε βάρος του Παύλου Ψωμιάδη, της συζύγου και της κόρης του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, για απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, για τα δανειακά ομόλογα που εξέδωσε η ΑΣΠΙΣ CAPITAL μέχρι και το 2006, υποσχόμενη στους επενδυτές υψηλές αποδόσεις. Τα δύο μέλη της οικογενείας του επιχειρηματία -που τους έχει απαγορευτεί η έξοδος από την χώρα- διώκονται γιατί ήταν μέλη του ΔΣ της εταιρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γραψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...