Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Τις προθέσεις της κυβέρνησης για ακρίβεια και καρτέλ ζήτησε ο Τσίπρας από τον Παπανδρέου

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με την οποία ζητά να διευκρινιστούν τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση για να καταπολεμήσει το φαινόμενο της ανεξέλεγκτης ακρίβειας σε προϊόντα ευρείας κατανάλωσης και να εμποδίσει τα καρτέλ να κανονίζουν ανεξέλεγκτα τις τιμές.

«Τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα χτυπιούνται από τις αυξήσεις στις τιμές προϊόντων βασικής κατανάλωσης. Η λειτουργία καρτέλ σε αγορές όπως τα τρόφιμα διαμορφώνουν εξωφρενικές διαφορές τις τιμής από τον παραγωγό στο ράφι. Οι μονοπωλιακές καταστάσεις σε αγορές όπως τα καύσιμα, όπου υπάρχουν και εταιρείες με δεσπόζουσα θέση, σε συνδυασμό με τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης, έχουν διαμορφώσει αυξήσεις της τάξης του 50%» αναφέρει στην ερώτησή του ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας:

«Αυτές οι αυξήσεις μεταφέρονται και σε άλλα είδη, καθώς τα καύσιμα είναι ενδιάμεσα αγαθά στην παραγωγή τους. Χτυπιούνται έτσι ακόμα περισσότερο χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, τα οποία έχουν ήδη πληγεί από την εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης και την ανεργία».

Ο κ. Τσίπρας ρωτά, επίσης, τον πρωθυπουργό εάν η κυβέρνηση θα στελεχώσει την Επιτροπή Ανταγωνισμού, καθώς «η υποστελέχωσή της και η βραδύτητα στην εξέταση υποθέσεων, την καθιστά πρακτικώς ανίκανη να επιβάλλει κανόνες και να λειτουργήσει προς όφελος του καταναλωτή».

ΛΑΟΣ για παραεμπόριο

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό κατέθεσε και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ζητώντας να διευκρινιστούν οι ενέργειες της κυβέρνησης για την πάταξη του παραεμπορίου.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=334964&dt=01/06/2010#ixzz0pb0upEPC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γραψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...