Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Αρχίζει την πιστοποίηση τοπικών προϊόντων η «ΗΠΕΙΡΟΣ»



Σε καταγραφή των τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων του Νομού Ιωαννίνων, έχει προβεί η Αναπτυξιακή Εταιρία «ΗΠΕΙΡΟΣ» και τώρα πλέον κάνει το επόμενο βήμα, που είναι η κατάθεση φακέλων στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την πιστοποίηση των πρώτων από αυτά.Η Εταιρία πήρε το «πράσινο φως» την Πέμπτη το βράδυ από το Νομαρχιακό Συμβουλίου και για τα πρώτα προϊόντα για τα οποία θα κατατεθούν προτάσεις είναι η πατάτα Χρυσοβίτσας, η πέστροφα Ιωαννίνων, οι χυλοπίτες Μετσόβου ή Ιωαννίνων και το γιαούρτι Ιωαννίνων. Συνολικά, από δύο μελέτες που εκπονήθηκαν μέσω του προγράμματος «ΠΙΝΔΟΣ», έχουν ερευνηθεί 65 προϊόντα, από τα οποία δέκα (περιλαμβανομένων και των τεσσάρων που προαναφέρθηκαν) μπορούν να προταθούν για προετοιμασία των φακέλων πιστοποίησης και την προώθησή τους για απόκτηση σήματος ποιότητας.Επίσης με άλλη απόφασή του το Νομαρχιακό Συμβούλιο ενέκρινε τη συμμετοχή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της «ΗΠΕΙΡΟΣ», με το νομάρχη να εκφράζει παράπονα για την μη στήριξή της από τους δήμους του νομού, καθώς ελάχιστοι έχουν αναθέσει μελέτες σε αυτή, που εκτός των άλλων είναι πιστοποιημένη για το ΕΣΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γραψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...