Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Νικολόπουλος: Kοινοβουλευτική παρέμβαση για τις ρυθμίσεις δανείων

Ο Γενικός Γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος (ΧΡΙ.Κ.Ε) και Ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών κα Δικαισύνης, για την εκκωφαντική απουσία ενεργειών, που θα ρυθμίζουν το θέμα των μη ενυπόθηκων δανείων των Ελλήνων φορολογουμένων.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός  Γραμματέας του «ΧΡΙ.Κ.Ε.» με την ερώτησή του κάνει αναλυτική αναφορά στα ποσοστά των καταναλωτικών δανείων, που επιβαρύνονται με επιτόκιο περίπου 14%, ενώ οι καταθέσεις Ταμιευτηρίου αποδίδουν επιτόκιο περίπου 0,1%, δηλαδή 140 φορές μικρότερο.

Είναι προφανές, πως η διαφορά εμφανίζει τοκογλυφικά χαρακτηριστικά και μάλιστα ΠΑΝΤΑ για το «καλό» των Τραπεζών και των ιδιοκτητών τους!

Η συνεχής υφαρπαγή των  εισοδημάτων των Ελλήνων πολιτών  με τους γνωστούς Νόμους περικοπής των συντάξεων (μνημόνια) - ιδιαίτερα δε για τις λεγόμενες κατηγορίες ειδικών μισθολογίων, όπως είναι οι Καθηγητές Πανεπιστημίου και ΤΕΙ, οι Αστυνομικοί, οι Στρατιωτικοί, οι Δικαστικοί κλπ - οι Συνταξιούχοι αυτών των κατηγοριών έχουν απωλέσει σε πολλές περιπτώσεις και σε ετήσια βάση ποσοστό εισοδήματος μεγαλύτερα από 60% από το 2009 έως το 2012. Είναι αυτή η Κυβέρνηση που οδηγεί τους πολίτες της χώρας μας σε αδιέξοδα οικονομικά, ενώ ο Υπουργός Οικονομικών συνεχώς και με καθαρή – στυγνή ψυχρότητα, «εκτελεί» τους Έλληνες δανειολήπτες!

Αν  λοιπόν ένας μέσος συνταξιούχος ελάμβανε το 2008, καθαρά ετήσια εισοδήματα 40.000 ευρώ, ανέλαβε να καταβάλει σε Τράπεζες, με απόλυτη άνεση, ποσό 10.000 ευρώ, ΔΗΛΑΔΗ το 25% των ετήσιων καθαρών του αποδοχών. Ο ίδιος συνταξιούχος σήμερα, λαμβάνει ΜΟΝΟ 16.000 ευρώ και πρέπει να καταβάλει στην Τράπεζα 10.000 ευρώ δηλαδή το 63% του συνολικού ετήσιου εισοδήματός του και να επιβιώσει εξαθλιωμένος με 500 ευρώ τον μήνα !!! Για το ποσό αυτό ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομίας Γ. Στουρνάρας είχε δηλώσεε δημόσια στη ραδιοφωνική εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, στον REAL FM, «ότι ΔΕΝ μπορείτε να ζήσετε»!!!

Το «ΧΡΙ.Κ.Ε» έχει προβεί επανειλημμένα σε προτάσεις μείωσης του κόστους των καταναλωτικών δανείων και των πιστωτικών καρτών.

Ο γ.γ του  ΧΡΙ.Κ.Ε Ν. Νικολόπουλος δηλώνει ότι θα επιμένει δυναμικά μέσα από τις συνεχείς κοινοβουλευτικές του παρεμβάσεις να «ενοχλεί» και να υπενθυμίζει στον Υπουργό Οικονομίας και την Κυβέρνηση την αναγκαιότητα λήψης μέτρων για ρύθμιση των δανείων των Ελλήνων πολιτών.

Δεν μπορεί να ρυθμίζονται  νομοθετικά και να απαλλάσσονται σε μία νύχτα όλες οι διοικήσεις τραπεζών που έδωσαν δάνεια στα κόμματα και να μην γίνεται ΤΙΠΟΤΑ στην κατεύθυνση αντιμετώπισης αυτής της μάστιγας για την ελληνική κοινωνία!

Είναι καιρός να αντιμετωπισθούν τα πραγματικά προβλήματα του πολίτη και επιτέλους η Δικαιοσύνη να λειτουργήσει αυτόνομα και να αποδώσεις ευθύνες εκεί όπου υπάρχουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γραψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...