Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Προσοχή!!! Μία φορά έχει το δικαιωμα κάθε φυσικό πρόσωπο να ενταχθεί στο Ν. Κατσέλη

Ο Ν.3869/2010 (ν. Κατσέλη), δίνει την δυνατότητα ρύθμισης  και διαγραφής των  οφειλών υπερχρεωμένων καταναλωτών είτε ως οφειλέτες είτε ως  συν οφειλέτες  είτε ως  εγγυητές.. Επειδή στις περισσότερες περιπτώσεις στα χρέη  των οφειλετών έχουν εγγυηθεί τρίτα πρόσωπα ως εγγυητές. που συνήθως είναι συγγενικά ή πρόσωπα του φιλικού μας περιβάλλοντος και επειδή ο Νόμος είναι προσωποπαγής  δηλ. αναφέρεται στο υποκείμενο δηλ. στον υπόχρεο και όχι στο αντικείμενο δηλ. στο χρέος  ,συμπερασματικά συνάγεται ότι η ρύθμιση των οφειλών του πρωτοφειλέτη και η απαλλαγή του από μέρος αυτών δεν οδηγεί σε ρύθμιση και απαλλαγή και του εγγυητή από την κύρια οφειλή, ο οποίος εγγυητής συνεχίζει να ευθύνεται για το σύνολο της εγγυημένης οφειλής. 
Μεγάλη  Προσοχή!!!
   Ο εγγυητής  μπορεί να βρεθεί ¨σε δυσμενή θέση έναντι του Οφειλέτη  που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι σύζυγος ή άμεσα συγγενικό πρόσωπο και τις συνέπειες που μπορεί να έχει το παραπάνω γεγονός στην επαγγελματική του ζωή είναι σημαντικές ,  όταν αυτός έχει την εμπορική ιδιότητα και δεν μπορεί να υπαχθεί στις ευεργετικές διατάξεις του Ν. 3869/2010 γεγονός που ισοδυναμεί με οικονομική εξόντωσή του.
Τέλος δε με αφορμή τα πολλά πρακτικά προβλήματα που έχουν ανακύψει σχετικά με τον ως άνω νόμο η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, συμβουλεύει  και καλεί τους  εγγυητές – φυσικά πρόσωπα  και μόνο,των δανειακών χρεών πρωτοφειλετών να σπεύδουν να υπαχθούν στις ευεργετικές του διατάξεις του Ν.3869/2010 (ν. Κατσέλη) έγκαιρα πριν εφαρμοστούν οι αναγγελθείσες από την Κυβέρνηση τροποποιήσεις και να μην επαφίενται μόνο στις ενέργειες των οφειλετών.
  Για ειδικότερες ενημερώσεις στην  ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, τηλ.282109266 Χανιά και 2842020140 Ιεράπετρα

                       
                     Η Πρόεδρος της Ενωσης  Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

                             
                  Ιωάννα Μελάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γραψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...