Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Κύκλωμα εξαπατούσε καταναλωτές μέσω ίντερνετ

Κύκλωμα που εξαπατούσε καταναλωτές με δήθεν προϊόντα μέσω ίντερνετ, εξαρθρώθηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής μετά από εκατοντάδες καταγγελίες χρηστών του διαδικτύου οι οποίοι έπεσαν θύματα των απατεώνων.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν μία Βουλγάρα, 31 ετών, την ώρα που έκανε αναλήψεις από ΑΤΜ τράπεζας, ενώ αναζητούνται ακόμα ένας 40χρονος Έλληνας και μία 29χρονη Αλβανίδα.

Οι τρεις κατηγορούμενοι δημοσίευαν σε ιστοσελίδες του ίντερνετ καταλόγους με πωλήσεις προϊόντων ζώων αλλά και υπηρεσιών. Πολλοί χρήστες ανταποκρίνονταν σε αυτό αποστέλλοντας χρήματα για την αγορά κάποιων προϊόντων, αλλά δεν τα έπαιρναν ποτέ.

Οι δράστες χρησιμοποιούσαν τα πραγματικά τους ονόματα, προκειμένου να κάνουν αναλήψεις των χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς όπου κατατίθενταν από τους καταναλωτές, αλλά δήλωναν ψευδείς διευθύνσεις κατοικίας.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι της 39χρονης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, πέντε βιβλιάρια καταθέσεων, χειρόγραφες σημειώσεις με ηλεκτρονικές διευθύνσεις και κινητά τηλέφωνα, μια τραπεζική κάρτα αυτόματης ανάληψης μετρητών, πέντε πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας και άλλα αντικείμενα. Από την αστυνομία έγινε γνωστό ότι η απάτη αυτή τελείται από το 2006 και υπολογίζεται ότι τα έσοδα των κατηγορουμένων ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Η υπόθεση διερευνάται και από την ανεξάρτητη αρχή για το ξέπλυμα χρήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γραψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...