Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Πώς θα ρυθμίσουν δάνεια οι δημόσιοι υπάλληλοι

Ενα ειδικό... μνημόνιο με την Ελληνική Ενωση Τραπεζών, για ευνοϊκές ρυθμίσεις δανείων που έχουν λάβει δημόσιοι υπάλληλοι, διαπραγματεύεται ο υπουργός Οικονομικών Β. Βενιζέλος, σε μια προσπάθεια να απαλύνει τις επιπτώσεις από το «κούρεμα» των αποδοχών τους με το ενιαίο μισθολόγιο.

Σαράντα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τη Λούκα Κατσέλη, είχαν προτείνει ρύθμιση των δανείων για όσους υπαλλήλους τεθούν σε εργασιακή εφεδρεία ή σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα, ή υποστούν μείωση αποδοχών μεγαλύτερη του 20%. Μεταξύ των εναλλακτικών λύσεων που πρότειναν γι’ αυτές τις περιπτώσεις ήταν να ισχύσει περίοδος χάριτος ενός έτους, χωρίς καταβολή δόσεων.

Από το υπουργείο Οικονομικών σχολιάζουν ότι ήδη με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου είχε ληφθεί μέριμνα για τα δάνεια των υπαλλήλων που θα τεθούν σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα ή σε εργασιακή εφεδρεία. Γι’ αυτές τις κατηγορίες προβλέπεται ότι θα έχουν τη δυνατότητα να αναχρηματοδοτήσουν με ευνοϊκούς όρους μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων τα δάνεια που έχουν πάρει από το ίδιο το ταμείο ή και από εμπορικές τράπεζες.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γραψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...