Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Αποσύρεται επικίνδυνο παιχνίδι από τα καταστήματα Carrefour Μαρινόπουλος

Carrefour Makuhari 20090415Image via WikipediaΜη ασφαλές κρίθηκε από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή το παιχνίδι Stylish Set, μάρκας Kids. Κατόπιν αυτού, το παιχνίδι αποσύρεται άμεσα από την εταιρεία Carrefour Μαρινόπουλος ΑΕ.

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ενημερώθηκε μέσω του συστήματος Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών RAPEX της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ότι οι αρμόδιες Αρχές της Κύπρου έκριναν ως μη ασφαλές το παιχνίδι Stylish Set, μάρκας Kids, κωδικού TY06153/MT1800.

Πρόκειται για ένα προϊόν σε μορφή σετ 8 τεμαχίων και, σύμφωνα με την έκθεση δοκιμών, περιέχει 0,28% κατά βάρος διισοεννεάνο φθαλικό εστέρα (DINP), η χρήση του οποίου στα παιχνίδια έχει απαγορευτεί από τον Κανονισμό REACH.

Δεν έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής καμία περίπτωση ατυχήματος. Το προϊόν είχε εισαχθεί στην Ελλάδα το 2008 από την εταιρεία Carrefour Μαρινόπουλος ΑΕ, σε ποσότητα περίπου 3000 τεμαχίων και έχει διατεθεί στην αγορά από τα καταστήματα της εταιρείας.

Η εισαγωγική εταιρεία, συνεργαζόμενη άμεσα με τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, προχωρά σε άμεση απόσυρση του προϊόντος από τα καταστήματα (20 τεμάχια). Στους καταναλωτές, που έχουν στην κατοχή τους το ανωτέρω προϊόν, συστήνεται να πάψουν άμεσα να το χρησιμοποιούν.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας Carrefour Μαρινόπουλος ΑΕ, στο τηλέφωνο 801 802 5000
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γραψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...