Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ΕΦΕΤ: Ανάκληση φακής βιολογικής γεωργίας, τουρκικής προέλευσης

Για τη διακίνηση φακής βιολογικής γεωργίας, τουρκικής προέλευσης ενημερώθηκε, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, ο Ενιαίος Φορέας Τροφίμων - ΕΦΕΤ. Στην συγκεκριμένη φακή παρατηρήθηκε υπέρβαση των μέγιστων υπολειπομένων ορίων (MRLs) ως προς την φυτοπροστατευτική ουσία glyphosate.

Πρόκειται για φακή και για προϊόν πουρέ με βάση την φακή, βιολογικής γεωργίας, τουρκικής προέλευσης, με τις εξής εμπορικές επωνυμίες:

α) «Jardin Bio’ - Βιολογικές φακές", σε χάρτινη συσκευασία των 500 g, με αριθμό barcode 3307130806029 και
β) «Jardin Bio’ - Πουρές κόκκινης φακής", σε συσκευασία των 250 g, με αριθμό barcode 34788200882137.

Τα συγκεκριμένα δύο προϊόντα διακινήθηκαν, μέσω Γαλλίας, στην ελληνική επιχείρηση "BIODYNAMIC" (Αλέκου Παναγούλη 109, Νέο Ηράκλειο Αττικής), σε συνολική ποσότητα ίση με 36 τεμάχια (18 kg) και 18 τεμάχια (4,5 kg), αντίστοιχα.

Ο ΕΦΕΤ, απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση από την επιχείρηση των δύο προϊόντων, ανεξαρτήτως παρτίδας, για προληπτικούς λόγους και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι, σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Επίσης, καλεί τους καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν για προληπτικούς λόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γραψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...