Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

«Μικρό καλάθι» για το επίδομα πετρελαίου του 2014

Αποκλείστηκε η εκδοχή μεταφοράς των αδιάθετων χρημάτων από τα περσινά κονδύλια για να αυξηθεί το ποσό των 270 εκατ. ευρώ που προβλέπεται για το φετινό χειμώνα


«Υπέρ Πατρίδος» θα καταλήξουν τα σχεδόν 200 εκατ. ευρώ που έμειναν αδιάθετα φέτος από το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης. Κουρφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών διευκρίνιζε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια να διευρυνθεί μεν ο αριθμός των δικαιούχων, αλλά χωρίς να αυξηθεί το κονδύλι του προϋπολογισμού σε σχέση με φέτος.

Μετά και τις σχετικές δηλώσεις του κ.Στουρνάρα είχε δημιουργηθεί η εντύπωση ότι όχι μόνο το κονδύλι μπορεί να αυξηθεί στα 300 εκατ. ευρώ για την προσεχή σαιζόν (2014-2015) από 270 εκατ. ευρώ που έχουν προβλεφθεί για την φετινή (2013-2014), αλλά θα μπορούσε να χρησιμοποιηθούν και τα 200 εκατ.ευρώ που περίσσεψαν από την περίοδο 2012-2013 (από συνόλου 280 εκατ. που είχαν προβλεφθεί).

Όταν ρωτήθηκε όμως αρμόδια πηγή του υπουργείου Οικονομικών, η απάντηση ήταν πως «το πέρυσι πέρασε», αποκλείοντας έτσι να μεταφερθούν και τα περυσινά κονδύλια στο επόμενο έτος. Άρα αποκλείεται έτσι να αυξηθεί το κονδύλι των 270 εκατ. ευρώ για φέτος, ενώ ζητούμενο πλέον είναι να φτάσουν τα λεφτά σε όσο το δυνατόν περισσότερους, με χαλάρωση των εισοδηματικών και γεωγραφικών κριτηρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γραψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...