Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή: Νέο φυλλάδιο για εγγυήσεις προϊόντων

Σε νέα έκδοση προχώρησε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή και πρόκειται για το νέο νέου ενημερωτικό φυλλάδιο για τις εγγυήσεις προϊόντων.

Αγορές με εγγύηση ή εγγυημένες αγορές; Εσύ αποφασίζεις», τιτλοφορείται το νέο έντυπο του ΕΚΚ. Το έντυπο είναι δίγλωσσο και διατίθεται σε ελληνικά και αγγλικά, καθώς απευθύνεται στους Έλληνες και αλλοδαπούς καταναλωτές που βρίσκονται στη χώρα μας.

Ο στόχος του φυλλαδίου είναι να παράσχει χρήσιμες συμβουλές σχετικά με όλα όσα ο καταναλωτής δικαιούται να γνωρίζει κάθε φορά που αγοράζει ένα προϊόν σε χώρα της ΕΕ εκτός της δικής του.

Το έντυπο προγραμματίζεται να διανεμηθεί από το νέο έτος στους ΟΤΑ, επιμελητήρια και ενώσεις καταναλωτών, ενώ το κοινό μπορεί ήδη να το προμηθεύεται από τις ειδικές προθήκες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στην πλατεία Κάνιγγος, καθώς και από τα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Καταναλωτή και της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Ελλάδος, λειτουργεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή και αποτελεί μέρος ενός δικτύου, πανευρωπαϊκής εμβέλειας, το οποίο πληροφορεί τους καταναλωτές για τα δικαιώματά τους σχετικά με διασυνοριακές συναλλαγές εντός της ΕΕ. Παράλληλα, διαχειρίζεται αντίστοιχες καταγγελίες με στόχο τη φιλική εξωδικαστική διευθέτηση της υπόθεσης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δραστηριότητα του ΕΚΚ στη χώρα μας ή για υποβολή καταγγελιών και αιτημάτων πληροφοριών μπορείτε να επικοινωνείτε με το 1520, το 4ψήφιο τηλεφωνικό κέντρο της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής.
www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γραψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...