Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

«Τραβάει την ανηφόρα» η τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης!

«Τραβάει την ανηφόρα» η τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης, τη στιγμή που η θερμοκρασία πέφτει και το κρύο έχει ξεκινήσει να γίνεται τσουχτερό.

Από την έναρξη της διάθεσής του, στις 15 Οκτωβρίου, είναι περίπου 90 ευρώ πιο ακριβός, αφού πωλείται τώρα περίπου στα 75 λεπτά το λίτρο, από 66 που είχε όταν άρχισε η διανομή του.

Οι λόγοι για την συνεχόμενη αύξηση, εντοπίζονται τόσο στα μεταφορικά, όσο και στο ότι το ευρώ πέφτει έναντι του δολαρίου κι έτσι κάποιος που έβαλε πετρέλαιο στις 15 Οκτωβρίου να πλήρωσε τότε, για ένα τόνο, 90 ευρώ λιγότερα!

ΑΛΛΑ ΚΑΥΣΙΜΑ
Άνοδος όμως υπάρχει και στα υπόλοιπα καύσιμα. Χθες, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών, η απλή αμόλυβδη είχε 1,577 ευρώ, η αμόλυβδη των 100 οκτανίων στο 1,8 ευρώ, ενώ το πετρέλαιο κίνησης στο 1,389.

«Σταδιακά υπάρχει μια αύξηση σε όλα τα καύσιμα, που επιβαρύνει τον καταναλωτή» λένε πρατηριούχοι, οι οποίοι βλέπουν τη δουλειά τους να έχει μειωθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα. «Ο κόσμος έχει μετρημένα χρήματα, τόσο για να βάλει βενζίνη, όσο και για το πετρέλαιο θέρμανσης. Τώρα δεν μας λένε βάλτε μου τόσα λίτρα, αλλά βάλτε 20 ευρώ βενζίνη ή 300 ευρώ πετρέλαιο»!

Η ΕΞΙΣΩΣΗ
Στο μεταξύ, φαίνεται πως παίρνει πίσω το Υπουργείο Οικονομικών, τα όσα εξήγγειλε για εξίσωση των ΕΦΚ σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης. Ενώ αρχικά, είχε ειπωθεί, ότι το μέτρο θα ισχύσει από την αρχή του χρόνου, τελικά αυτό φαίνεται, πως μετατίθεται για το τέλος του 2011. «Δεν έχουμε καμία ενημέρωση, ότι θα γίνει εξίσωση άμεσα» είπε ιδιοκτήτης πρατηρίου καυσίμων.Η Κυβέρνηση υπαναχώρησε, υπό το βάρος των κοινωνικών αντιδράσεων, αφού, αν τελικά εξισωθούν οι δυο ΕΦΚ, τότε το πετρέλαιο θέρμανσης, θα πωλείται όσο και το κίνησης. Και επειδή το τελευταίο είναι ακριβότερο, η εξίσωση θα είναι προς τα… πάνω, με ότι και αν σημαίνει αυτό, σε μια πολύ δύσκολη οικονομικά εποχή.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γραψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...