Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Ελεύθερος ζητεί να αφεθεί ο Παύλος Ψωμιάδης

Προσφυγή κατά του εντάλματος προσωρινής του κράτησης κατέθεσε στον 6ο Τακτικό Ανακριτή ο επιχειρηματίας Παύλος Ψωμιάδης, ο οποίος κατηγορείται στην υπόθεση της Aspis Capital για απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Στην προσφυγή του, μεταξύ άλλων, ο επιχειρηματίας υποστηρίζει ότι ουδέποτε προετοίμασε τη διαφυγή του στο εξωτερικό ώστε να αποφύγει να αντιμετωπίσει τη Δικαιοσύνη και επομένως ότι δεν είναι ύποπτος φυγής.

Ο Ανακριτής και ο Εισαγγελέας έκριναν ότι ο επιχειρηματίας, ο οποίος απολογήθηκε το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου, πρέπει να προφυλακιστεί ως ύποπτος διαφυγής στο εξωτερικό.

Με το ίδιο σκεπτικό ο ανακριτής είχε εκδώσει και ένταλμα σύλληψης του Παύλου Ψωμιάδη λίγες μόνο ώρες μετά την άσκηση δίωξης για την υπόθεση της Capital. Είχε προηγηθεί αυτόβουλη εμφάνιση πρώην συνεργάτη του k. Ψωμιάδη στο ανακριτικό γραφείο για να καταγγείλει ότι ο πρόεδρος του ομίλου της Aspis ετοιμάζεται να εγκαταλείψει την χώρα.

Οι κατηγορίες σε βάρος του Ψωμιάδη, που βαρύνουν και τη σύζυγο και την κόρη του ως μέλη του ΔΣ της Capital, αφορούν ομολογιακά δάνεια αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ που είχε εκδώσει η εταιρeία από το 2003 έως το 2006 υποσχόμενη υψηλές αποδόσεις. Οι επενδυτές των επίμαχων προϊόντων δηλώνουν εξαπατημένοι και ζημιωμένοι από την κατάρρευση του ομίλου και την απώλεια των οικονομιών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γραψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...