Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

«Βροχή» οι προσφυγές κατά της ασφαλιστικής «Ασπίς»

Αυξάνονται και πληθύνονται οι προσφυγές σε βάρος της «Ασπίς» από ζημιωθέντες ασφαλισμένους και επενδυτές που ζητούν πίσω τα χρήματά τους από τον Παύλο Ψωμιάδη πρώην πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου «Ασπίς».

Οι προσφεύγοντες κάνουν λόγο για οικονομική τους καταστροφή καθώς είτε είχαν επενδύσει μεγάλα ποσά μέσω της Aspis Capital σε ομόλογα κ.ά. περιμένοντας υψηλές αποδόσεις που ποτέ δεν ήλθαν, είτε είχαν καταθέσει χρήματα για ασφάλειες ζωής, συντάξεις, εφάπαξ κ.λπ. Την περασμένη Πέμπτη προστέθηκε μία τρίτη προσφυγή την οποία κατέθεσαν στο Πρωτοδικείο Αθηνών (τμήμα ασφαλιστικών μέτρων) άλλοι 94 επενδυτές της Aspis Capital, με την οποία ζητούν τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του Παύλου Ψωμιάδη, καθώς και μελών της οικογενείας του μέχρι του ποσού περίπου 10 εκ. ευρώ.
Η εν λόγω προσφυγή θα συζητηθεί στις 3 Σεπτεμβρίου.
Το προηγούμενο διάστημα είχαν προηγηθεί άλλες δύο παρόμοιες προσφυγές από 210 επενδυτές.
Με την πρώτη 63 από αυτούς ζητούν την εγγραφή προσημειώσεων και υποθηκών της οικογένειας Ψωμιάδη μέχρι του ποσού των 8,5 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ με τη δεύτερη 147 επενδυτές αιτούνται το ίδιο (μέχρι του ποσού των 15,5 εκ. ευρώ).
Και οι δύο αυτές προσφυγές, που αφορούσαν προσωρινές διαταγές, έχουν γίνει σε πρώτη φάση δεκτές. Αυτό σημαίνει ότι έχει διαταχθεί προσωρινά η μη μεταβολή των περιουσιακών στοιχείων του Π. Ψωμιάδη, της συζύγου και της κόρης του. Προσεχώς αναμένονται επ’ αυτών από το Πρωτοδικείο οι οριστικές αποφάσεις.
Οι 10 αγωγέςΠαράλληλα, εκτός από τις τρεις προσφυγές που σχετίζονται με τα ασφαλιστικά μέτρα, το δικαστικό πεδίο σχετικά με την υπόθεση επεκτείνεται και σε 10 τουλάχιστον κύριες αγωγές, που στρέφονται (και) κατά της Aspis Bank.
Ωστόσο, έπεται? συνέχεια. Οπως είπαν στο «Εθνος» οι κ. Ιωάννης και Μιχάλης Μαρκουλάκος (που έχουν αναλάβει περί τους 1.000 ζημιωθέντες ασφαλισμένους ή επενδυτές), συντάσσουν προσφυγή και κατά του ελληνικού δημοσίου, η οποία θα κατατεθεί σύντομα.
Σ’ αυτήν θα αποδίδονται «παραλείψεις της διοικητικής αρχής για τον έλεγχο που έγινε από το 2002 έως το 2009 στην «Ασπίς Πρόνοια»».
Ηδη διενεργούνται για το θέμα οικονομικές πραγματογνωμοσύνες, από τις οποίες θα αποδειχθεί -σύμφωνα με τον κ. Μιχ. Μαρκουλάκο- ότι «το έλλειμμα ήταν τεράστιο από το 2002, αλλά η εποπτική αρχή δεν το έβλεπε». Για να συνεχίσει ο ίδιος: «Αν ο έλεγχος γινόταν σωστά, οι ασφαλισμένοι θα γνώριζαν από τότε ότι η εταιρεία ήταν αφερέγγυα και φυσικά θα αποχωρούσαν. Αντ’ αυτού όμως η εν λόγω εταιρεία έπαιρνε πιστοποιητικό φερεγγυότητας από το αρμόδιο υπουργείο».
?Υπενθυμίζεται ότι ο Π. Ψωμιάδης έχει παραπεμφθεί με βούλευμα στο εδώλιο του Εφετείου Κακουργημάτων για κακουργηματική πλαστογραφία με χρήση.
ΓΚΕΛΥ ΑΛΜΑΛΙΩΤΟΥ - ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗ - ΕΘΝΟΣ
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γραψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...