Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Πάτρα: «Εγκεφαλικό» για χιλιάδες καταναλωτές της ΔΕΗ σε Δυτική Αχαΐα και συνοικίες της πόλης

Σοκ έπαθαν εκατοντάδες καταναλωτές της ΔΕΗ στη Δυτική Αχαΐα αλλά και περιοχές της Πάτρας όπως η Αγυιά, η Ηρώων Πολυτεχνείου αλλά και το Ρίον που έλαβαν λογαριασμό ρεύματος στον οποίο συμπεριλαμβάνεται και η δόση για το χαράτσι του 2012.

Οι παραλήπτες της …λυπητερής έμεινα άφωνοι, καθώς διαπίστωσαν πως το ποσό που καλούνται να καταβάλουν προκειμένου να πληρώσουν το χαράτσι, είναι μεγαλύτερο σε σχέση με το περσινό μια και μιάμιση φορά.

Καταναλωτές που πέρυσι είχαν καταβάλει 400 ευρώ για το ειδικό τέλος ακίνητης περιουσίας, φέτος καταβάλουν 550 και 600 ευρώ, ενώ σε πολλές περιπτώσεις το φουσκωμένο ποσό αφορά σε στάβλους και αποθήκες.

Η ΔΕΗ στην Πάτρα παραπέμπει στου Δήμο όσους αντιδρούν και οι υπηρεσιακοί της παράγοντες δηλώνουν, πως τα νέα αυξημένα ποσά είναι προϊόν της διόρθωσης που έγινε σε τετραγωνικά και ζώνες αντικειμενικής αξίας οι δημοτικές υπηρεσίες, μετά από εντολή του υπουργείου.

Οι καταναλωτές στην περιοχή της Δυτικής Αχαΐας αλλά και στην Αγυιά, την Ηρώων Πολυτεχνείου και το Ρίον της Πάτρας είναι αναστατωμένοι και ετοιμάζονται για ομαδικές δυναμικές αντιδράσεις, καθώς έρχονται αντιμέτωποι με την καταβολή απίστευτα μεγάλων ποσών σε σχέση με πέρυσι.

Κορόιδεψαν τους ανάπηρους

Θύματα ενός μηχανισμού παραπλάνησης έχουν πέσει σε σχέση με το χαράτσι χιλιάδες ανάπηροι στην Δυτική Ελλάδα οι οποίοι είχαν κληθεί να στείλουν sms προκειμένου να εξαιρεθούν από την καταβολή χαρατσιού.

Το 2011 δεν έγινε εφικτή από τις αρμόδιες υπηρεσίες η εξαίρεσή τους με τη δικαιολογία πως δεν ήταν δυνατό για τεχνικούς λόγους.

Το 2012 οι ανάπηροι της περιοχής έκπληκτοι ενημερώνονται πως επίσης δεν έγινε δυνατό να εξαιρεθούν, λόγω του ότι δεν πρόλαβαν οι αρμόδιες υπηρεσίες να τους περάσουν στο σύστημα της μηχανοργάνωσης.

Αποκορύφωμα του αλαλούμ που επικρατεί αποτελεί το γεγονός πως χιλιάδες ανάπηροι στην περιοχή καλούνται τώρα – αν θέλουν να εξαιρεθούν – να υποβάλουν αίτηση στις εφορίες πληρώνοντας και 50€ ο καθένας από την τσέπη του.

Δηλαδή καλούνται να πληρώσουν για την ανικανότητα του κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γραψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...