Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Ανακαλεί σταφίδες ο ΕΦΕΤ. Δείτε ποιες

Την άμεση ανάκληση σταφίδας με την εμπορική ονομασία «Καρποί Ελλάδας», στην σήμανση του οποίου δεν... γινόταν αναφορά στις αλλεργιογόνες ουσίες «θειώδη», ζήτησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) από την εταιρεία που το διακινεί. Πρόκειται για το προϊόν «σταφίδα ξανθή», με την εμπορική ονομασία «Καρποί Ελλάδας», με ημερομηνία ανάλωσης 20/04/13 και αριθμό παρτίδας LOT 0017212, σε συσκευασία 200g, που συσκευάστηκε από την εταιρεία Ξηροί Καρποί Μακεδονίας ΑΕ για τον Όμιλο Δ. Μασούτης ΑΕ.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο επιθεώρησης στην εταιρεία Ξηροί Καρποί Μακεδονίας ΑΕ και μετά από έλεγχο της τεκμηρίωσης και της επισήμανσης, διαπίστωσε ότι δεν γινόταν αναφορά στις αλλεργιογόνες ουσίες «θειώδη» στην επισήμανση προϊόντος.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση των προϊόντων της συγκεκριμένης παρτίδας, κάτι που έχει ήδη ξεκινήσει. Παράλληλα ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές που είναι αλλεργικοί στα θειώδη και έχουν στην κατοχή τους το συγκεκριμένο προϊόν να μην το καταναλώσουν.
seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γραψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...