Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

XANIA: Χρέωσαν μιά βάφλα 10 Ευρώ!

Έπειτα από καταγγελία καταναλώτριας, επιχείρηση που δραστηριοποιείται εντός του Δημοτικού Κήπου  των  Χανίων, χρέωσε την  μία βάφλα  στην τιμή των 10 Ευρώ, χρεώνοντας ξεχωριστά την βάση  της βάφλας ,από 5 Ευρώ και κάθε μπάλα παγωτού από 2.50 Ευρώ. Σημειωτέον ότι η σκέτη βάφλα, δεν αναγραφόταν στον τιμοκατάλογο, αφού σκέτη δεν σερβίρεται.

Η καταγγελία ακόμα αναφέρεται ότι η απόδειξη χορηγήθηκε κατόπιν απαιτήσεως της καταναλώτριας, και όχι αυτόματα, ως υποχρέωση είχε η επιχείρηση.

Σύμφωνα με την απόδειξη πληρωμής, που η ΄Ενωση έχει στα χέρια της, δύο άτομα ,για δύο βάφλες, δύο τοστ, δύο ροφήματα πλήρωσαν το ποσό των 29,40 Ευρώ, τιμή που θεωρείται  " εξωφρενική" για τα σημερινά οικονομικά δεδομένα γενικότερα, για χώρο που συνήθως απευθύνεται  σε άτομα τρίτης ηλικίας και παιδιά!!

 Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, εκφράζει δημόσια την δυσαρέσκεια της, διότι  ναι μεν μπορεί οι τιμές να διαμορφώνονται ελεύθερα, (αρκεί να αναγράφονται στον τιμοκατάλογο), αλλά κάποιες "πρακτικές" όπως αυτή που αποτυπώνεται στην καταγγελία ,είναι ανεπίτρεπτες, διότι εδώ ο καταναλωτής νοιώθει, ότι κάποιοι αισχροκερδούν, κερδοσκοπούν , το παραπλανούν  και ζητά την προστασία του ,και  η ΄Ενωση ως αρμόδιος Φορέας ,συστήνει σε κάθε καταναλωτή όταν νοιώθει ότι παραβιάζονται τα διακιώματά  του να τα καταγγέλλει στην ΄Ενωση στα τηλ.282109266 και 2821092306 η οποία με την σειρά της θα προβεί στα δέοντα .-

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης
Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Ιωάννα Μελάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γραψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...