Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Πρόταση της ΔΗΣΥ για να καταργηθεί το χαράτσι στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ

Την πρόταση να καταργηθεί το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) κατέθεσε το πρωί της Παρασκευής, 20 Ιανουαρίου, ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης, την οποία απάντησε εκ μέρους της κυβέρνησης ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Π. Οικονόμου.

Σήμερα, 30.000 νοικοκυριά έρχονται αντιμέτωπα με την διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος και μάλιστα εν μέσω σφοδρού χειμώνα. Την ίδια ώρα ο αρμόδιος Υπουργός κ. Οικονόμου, αμφισβητεί τις καταγγελίες πολιτών και δεκάδων μέσω ενημέρωσης. Επιχείρησε να υπερασπιστεί το οριζόντιο και ισοπεδωτικό «χαράτσι», χαρακτηρίζοντάς το μάλιστα και ως «δίκαιο», απομονώνοντάς το από όλα τα υπόλοιπα φοροεισπρακτικά μέτρα που έχουν επιβληθεί!

Αγνοεί προφανώς τις αντιδράσεις εκατοντάδων χιλιάδων επαγγελματιών και καταναλωτών. Αγνοεί επίσης, ότι πριν από μερικές μέρες, απεγνωσμένοι πολίτες στο Ηράκλειο, κατέλαβαν το κτίριο της ΔΕΗ στο Τσαλικάκη. Δεσμεύτηκε ότι θα παραιτηθεί, αν βρεθεί έστω και ένα νοικοκυριό με κομμένο ηλεκτρικό ρεύμα, εξαιτίας αδυναμίας πληρωμής του τέλους. Δεν είναι απαραίτητο να κάνει αόριστες τοποθετήσεις από το βήμα της Βουλής. Οι ίδιοι οι πολίτες θα δώσουν την απάντηση στον κ. Οικονόμου, που ήδη αναμένουν την παραίτησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γραψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...